Pretraga

U još tri županije odlučeno da se model nastave neće mijenjati, značajan dio učenika ostaje online

A- A+

U Varaždinskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji danas je odlučeno da se modeli nastave za naredni tjedan neće mijenjati. Za Bjelovarsko-bilogorsku i Varaždinsku to znači da na nastavi uživo ostaju najmlađi učenici i maturanti, dok su u Splitsko-dalmatinskoj na modelu A i dalje samo učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola. U toj županiji i studenti su online.

Foto: Unsplash

Stožer Varaždinske županije donio je novu preporuku za nastavu do kraja travnja. Prema njoj bi, ako ju škole usvoje, modeli ostali isti kao i u ovome tjednu. To znači da će nastavu uživo u školama Varaždinske županije slušati učenici od 1. do 4. razreda osnovnih te maturanti, a i prakse se provode prema A modelu.

U Varaždinskoj u klupama najmlađi osnovnoškolci i maturanti

– Daje se preporuka osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih obrazovnih ustanova na području Varaždinske županije za donošenje odluke o organizaciji nastave u razdoblju od 26. travnja do 1. svibnja 2021. godine sukladno dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 pedagoška/školska godina 2020./2021., na sljedeći način:

  •  za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda nastava po modelu A (u školi),
  •  za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda nastava po modelu C (na daljinu),
  • za učenike srednjih škola nastava po modelu A (u školi): za učenike završnih razreda strukovnih škola (3. i 4. razred) i maturante; učenike koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavca; za učenike Glazbene škole u Varaždinu kod izvođenja individualne nastave
  • za sve ostale učenike srednjih škola nastava po modelu C (na daljinu), piše u preporuci Varaždinskog stožera.

I Splitsko-dalmatinska produljila odluku

Odluka o nastavi koja je na snazi prethodna dva tjedna produljena je i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na razdoblje o dodatnih tjedan dana, od 26. do 30. travnja.

– Ponovno ističemo kako zbog trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu nastavit će se provoditi po modelu C odnosno online nastava, osim učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razred) gdje će se nastava i dalje održavati po modelu A odnosno neposredno u školi, navodi se u priopćenju Stožera SDŽ.

U ovoj županiji i dalje je obustavljeno održavanje praktične nastave u školskim objektima.

Izdvojeni članak

Poznato kako će sljedeći tjedan izgledati nastava u školama u Zagrebu

O nastavi odlučeno i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Mjera za škole prema kojoj su na nastavi samo učenici od 1. do 4. osnovnih i maturanti, produljena je i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

– Na prijedlog nadležne epidemiološke službe, Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije donio je odluku da će i idućeg tjedna, od 26. do 30. travnja, učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenici srednjih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije, izuzev završnih razreda, nastavu pohađati po modelu C, odnosno online. Maturanti i učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nastavu će pohađati u školi. Također, treba istaknuti kako će se pratiti daljnja epidemiološka situacija na području naše županije i sukladno preporukama nadležne epidemiološke službe Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije donosit će odluke, priopćeno je iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Napomenimo za kraj kako je i Grad Zagreb odlučio da se trenutno važeći model nastave neće mijenjati u slejdećem tjednu, odnosno da na online nastavi ostaju samo srednjoškolci od 1. do 3. razreda srednjih, dok su ostali učenici na A modelu. Odluku o nastavi donijela je i Istarska županija. Ondje će sljedećeg tjedna na nastavi ‘licem u lice’ biti samo učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Svi ostali učenici u Istri, uključujući i maturante, bit će na nastavi na daljinu (C model). Iz Osječko-baranjske županije danas su potvrdili da tamošnji Stožer neće forsirati prelazak na online nastavu, nego preporučuju da se, kada je god to moguće, u školama provodi B model, koji je kombinacija online i nastave uživo.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap