Pretraga

U Krapinsko-zagorskoj županiji otkrili kada će se mijenjati model nastave

A- A+

I dok je Grad Zagreb odlučio da se od ponedjeljka u škole vraćaju i srednjoškolci koji su ovog tjedna na online nastavi, većina županija i sljedeći će tjedan nastavu provoditi prema trenutnom modelu. Prema modelu koji se sada provodi na online nastavi su učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola, odnosno oni koji nisu maturanti. Iz Krapinsko-zagorske županije rekli su kako će se, ako situacija s epidemijom ostane ista, model nastave mijenjati idućeg tjedna.

nastava online, škola kod kuće

foto: Valentina Gaščić|srednja.hr

Krapinsko-zagrski župan Željko Kolar zajedno sa tamošnjim Stožerom danas je održao konferenciju za medije o stanju u županiji po pitanju epidemiološke situacije na području županije. Tom prilikom govorio je i o organizaciji nastave. Nakon konzultacija sa Ministarstvom obrazovanja i epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije donio je odluku da će se nastava na području Krapinsko-zagorske županije sljedeći tjedan odvijati po istom sistemu kao i ovaj tjedan.

– To znači da će nam po A modelu ići učenici osnovnih škola te završni razredi srednjih škola, dok će ostali srednjoškolci imati nastavu po modelu C. Što se tiče epidemiološke situacije, u osnovnim školama imamo 1 pozitivnog učenika i 0 pozitivnih nastavnika, dok u srednjim školama nemamo pozitivnih učenika, no imamo 1 pozitivnog nastavnika, rekao je župan Kolar.

Naglasio kako će se epidemiološka situacija i dalje analizirati te u slučaju da ona i dalje ostane ovakva, sljedeći tjedan će se vjerojatno promijeniti model nastave za učenike srednjih škola.

– Vrlo je mala mogućnost da odmah krenemo sa svim razredima na nastavu uživo, tako da će to najvjerojatnije biti neka od kombinacija modela B, A i C, poručio je župan Kolar.

Copy link
Powered by Social Snap