Pretraga

U suradnji s profesorima, ova gradska knjižnica učenicima nudi besplatne instrukcije

A- A+

U vremenu kada sat instrukcija prosječno košta i do 60 kuna, u vremenu kada roditelji pokušavaju pronaći nešto jeftiniju varijantu da svojoj djeci omoguće dodatne satove iz nekog predmeta,  Gradska knjižnica ‘Juraj Šišgorić’ u Šibeniku odlučila je zanemariti honorare te je mladim Šibenčanima omogućila potpuno besplatne instrukcije iz Hrvatske i Matematike. 

Foto: Facebook, službene stranice Knjižnice

Iako se projekt besplatnih instrukcija dugo planirao, od ovoga listopada je napokon zaživio u tamošnjoj knjižnici i to zahvaljujući voditeljici Gradske knjižnice Marini Šimić te volonterima profesorima koji su se vrlo rado uključili u rad. 

Izdvojeni članak

[Obavezno štivo] Ravnateljica najveće knjižnice u Hrvatskoj odabrala svojih top 5 knjiga

Svakim danom sve više polaznika

Kako ističe voditeljica Gradske knjižnice u Šibeniku Marina Šimić, ideja oko uvođenja instrukcija započela je još prije gotovo tri godine, no zbog nedostatka zainteresiranih pojedinaca cjelokupni projekt nije mogao zaživjeti ranije.

– Ideja je uvijek bila negdje u planu realizacije. Napokon se poklopilo da sam upoznala djevojke koje su bile spremne volontirati tako da sada imamo dvije nastavnice Hrvatskoga koje drže instrukcije i jednu iz Matematike, kazala je voditeljica knjižnice.

Od prvog listopada Gradska je knjižnica postala nezaobilazno mjesto u gradu gdje osnovnoškolci od petog do osmog razreda mogu nakon škole doći rekapitulirati i utvrditi gradivo.

– U početku smo imali jednog polaznika instrukcija, nakon njega još dvoje i tako se s vremenom stvorila jedna grupa učenika koja pohađa instrukcije. Nadamo se da će i dalje broj polaznika rasti isto kao i broj profesora koji će se odazvati na volontiranje u našoj knjižnici, priznaje nam Marina Šimić. 

Izdvojeni članak

Foto: Osijek dobiva novu sveučilišnu knjižnicu, a evo kako će izgledati

Uskoro bi i srednjoškolci mogli na instrukcije u Knjižnicu

Proces prijave, kaže nam voditeljica knjižnice, vrlo je jednostavan. Roditelji kontaktiraju telefonskim putem knjižnicu ili dođu i rezerviraju termin. Također, kako se s vremenom proširila vijest da su u Gradskoj knjižnici omogućene besplatne instrukcije, Marina Šimić je kazala da su i iz škole zvali kako bi osigurali mjesto za zainteresirane učenike.

Zasad na repeticije dolaze samo osnovnoškolci, a uskoro bi, priča nam voditeljica, bile omogućene i srednjoškolcima.

– Svakako bismo voljeli naše instrukcije proširiti i na srednje škole što je neki naš daljni plan. Budući da nam je pristiglo dosta upita roditelja oko instrukcija iz Fizike i Kemije, uskoro ćemo i to omogućiti učenicima kao i instrukcije iz stranih jezika, otkriva Šimić. 

Besplatne instrukcije u Šibeniku će biti dostupne do daljnjeg, a dolaskom novih učenika i volontera svih veseli proširenje programa na razne radionice, na srednjoškolce, ali i na mlađe razrede.

– Sad je nedavno jedan učenik koji dolazi na instrukcije ispravio ocjenu pa smo se svi zajedno veselili njegovom napretku za kojem su svakako doprinijele i instrukcije. Učenici su veoma zadovoljni što im se pružila takva mogućnost besplatnih repeticija, a usmenom predajom svakim danom dolazi sve više učenika.