Pretraga

U Zagrebu zaraženo 200 učenika, gradski stožer otkrio što će biti s nastavom u školama

A- A+

U Hrvatskoj se ponovno bilježi rast novozaraženih koronavirusom, u zadnja 24 sada zabilježena su 1.802 nova slučaja, a preminulo je 16 osoba. U samoizolaciji je gotovo 28 tisuća osoba. Zbog toga će sljedeći tjedan dio učenika u pojedinim županijama biti na nastavi na daljinu. No, ne i u Zagrebu, objavljeno je danas na press konferenciji gradskog stožera. Nastava u zagrebačkim školama i u sljedećem se tjednu odvija uživo.

Foto: srednja.hr

Županijski stožeri u suradnji s epidemiolozima na svom području i dalje sami odlučuju o modelima nastave. Neki od njih već su ovog tjedna donijeli odluke da dio učenika prijeđe na online nastavu, ali među njima nije Grad Zagreb. U Zagrebu se do daljnjeg nastava održava prema modelu A, uživo u školama.

Kako je na konferenciji za medije kazao Zvonimir Šostar, u srednjim i osnovnim školama zaraženo oko 200 učenika, od čega je u protekla 24 sata novozaraženi 21 učenik i jedan nastavnik osnovnih te 10 učenika srednjih škola, a mjera samoizolacije izrečena je za njih 394 učenika osnovnih 182 učenika srednjih škola.

– U konzultacijama s resornim Ministarstvom i Uredom ipak zaključili da zbog iznimno teškog mentalnog zdravlja i psihičkih problema koje djeca sve više imaju, da ćemo zatražiti proširenje mreže u službi za mentalno zdravlje za barem još dva tima. S obzirom na brojku od oko 200 zaraženih učenika, a to je nivo polovice listopada, na C model smo prešli tek kad smo imali 1.000, zaključili smo da ćemo još pričekati i pažljivo pratiti situaciju u školama u prva četiri dana sljedećeg tjedna i nakon toga donijeti odluku hoće li se prelaziti na C model, rekao je Šostar.

Dodao je i kako je u karanateni Grada Zagreba 19 studenata, to su mahom strani studenti na razmjeni.

U tijeku je konferencija za medije nacionalnog Stožera. Iako je jučer premijer Andrej Plenković izjavio kako će se na njoj detaljnije govoriti o organizaciji nastave do Uskrsa, u dosadašnjem tijeku konferencije o nastavi se nije govorilo.

Dopuna teksta, 26. ožujka u 12:32h – Devet županija donijelo odluke o modelu nastave

Potpredsjednik Vlade, Davor Božinović, rekao je kako je u ovom trenutku devet županija donijelo odluke o modelu nastave. Koje su to, pročitajte OVDJE.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap