Pretraga

Učenici 18. gimnazije organiziraju tribinu ‘Ne budi glas koji šuti!’ za sve zagrebačke studente i srednjoškolce

A- A+

Srednjoškolci iz retoričke grupe u 18. gimnaziji u Zagrebu osmislili su i organizirali niz tribina pod nazivom Tribina 18. Prva od njih nazvana ‘Ne budi glas koji šuti!’ održava se 11. veljače u 20 sati. Sljedećeg utorka u 18. gimnaziju pozvani su svi studenti i srednjoškolci koji žele raspravljati o aktualnim društvenim problemima u Hrvatskoj. Gosti koji su potvrdili svoj dolazak na prvu tribinu su Mirela Holy, Mate Kapović te Bojan Marjanović.

Google Street View

Tribina 18 naziv je za skup tribina koje organizira sedam učenika trećeg i četvrtog razreda 18. gimnazije u Zagrebu pod mentorstvom profesorice Ide Dvoršćak. Prva od četiri tribine nazvana je ‘Ne budi glas koji šuti!’, a održava se 11. veljače u 20 sati na adresi Mesićeva 35.

Izdvojeni članak

Dobri govornici imaju puno veće šanse uspjeti u životu

Srednjoškolci organiziraju niz tribina o društvenim problemima

Retorika kao fakultativni predmet godinama postoji u 18. gimnaziji te se mogu uključiti svi učenici bilo u početnu ili naprednu grupu. Organizatori Tribine 18 su učenici trećeg i četvrtog razreda koji su u naprednoj retoričkoj grupe pod vodstvom profesorice Ide Dvoršćak.

– Nas sedmero pohađa retoriku već treću, to jest četvrtu godinu. Umjesto uobičajene nastave ove smo se godine odlučili na projektnu nastavu u sklopu koje je i organizacija projekta Tribina18, napisala nam je članica Karla Barišić.

Pod organizaciju spada stvaranje koncepta tribine, kontakti s medijima, institucijama, srednjim školama, pa i samim gostima. Učenicima od početka pomažu i pružaju potporu u realizaciji tribine ravnateljica i ostali profesori, a ciljana skupina su im svi zagrebački srednjoškolci i studenti.

Izdvojeni članak

Najbolja govornica na svijetu želi postati profesorica na fakultetu

Gosti koji će sudjelovati na prvoj tribini

– Kako bismo se pobrinuli da dođu u što većem broju poslali smo brojnim zagrebačkim srednjim školama obavijest i poziv na tribinu putem e-maila i plakata. Svi su dobrodošli: učenici, studenti, roditelji i oni koji imaju volju i želju raspravljati o problemima mladih u hrvatskom društvu, ističe učenica Karla.

Gosti koji su potvrdili sudjelovanje na prvoj tribini su predsjednica stranke Održivi razvoj Hrvatske-Orah Mirela Holy, docent na Odsjeku za lingvistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu Mate Kapović te član Hrvatskog debatnog društva Bojan Marjanović.

Uz prvu tribinu ‘Ne budi glas koji šuti!’ retorička grupa organizira još tri, a u njima će se dotaknuti tema ovisnosti i neovisnosti, građanskog odgoja i mature, odnosno kamo nakon nje te pitanjem njihove angažiranosti u društvu.

Učenici 18. gimnazije organiziraju tribinu ‘Ne budi glas koji šuti!’ za sve zagrebačke studente i srednjoškolce
Share via
Copy link
Powered by Social Snap