Pretraga

Učenici iz Požege druženje su iz razreda prebacili na jedno puno zanimljivije mjesto

A- A+

Učenici prvih i drugih razreda Katoličke gimnazije Požega družili su se, a mnogi od njih i upoznavali, u berbi grožđa. Naime, njihova škola treću godinu za redom u suradnji s Veleučilištem u Požegi učenike vodi u berbu, te im se predstavlja sorta grožđa koje se bere, vino koje se dobiva, podneblje na kojem rastu vinogradi i postupak prerade grožđa, a paralelno učenici sudjeluju u društveno korisnom radu te razvijaju zajedništvo.

Facebook: Katolička gimnazija Požega

Facebook: Katolička gimnazija Požega-

Učenici Katoličke gimnazije u Požegi upoznavali su se i družili u branju grožđa. Naime, učenici prvih i drugih razreda te škole u vinogradima Veleučilišta u Požegi u Podgorju obrali su prve vinograde.

Izdvojeni članak

Škola o kakvoj mnogi sanjaju: Učenici nastavu slušaju u futurističkoj zgradi, a na praksi proizvode vino, voćne rakije i pekmez

U berbi grožđa prvaši i drugaši sudjeluju već treću godinu za redom, čime se ostvaruje suradnja između Katoličke gimnazije i Veleučilišta u Požegi koje nudi smjer Vinar, vinogradar, voćar. Uz branje grožđa, učenicima je ukratko predstavljena i sama sorta grožđa, vino koje će se iz grožđa dobiti te podneblje na kojem rastu vinogradi i postupak prerade grožđa.

U vinogradima su tako učenici bolje upoznali kraj iz kojeg dolaze sudjelujući u društveno korisnom radu, a ujedno su razvijali zajedništvo i slogu.

Uz ovu, Katolička gimnazija s Veleučilištem od prošle godine ima i novu suradnju pa njihovi maturanti odlaze na kratku edukaciju iz enologije gdje uče kako nastaje vino, koje se sorte proizvode u njihovim krajevima i u vinogradima Veleučilišta, kako se vino ispija te sudjeluju i na prigodnom (umjerenom) kušanju vina proizvedenih u podrumima Veleučilišta Požega. Naravno, sve u pratnji razrednika.

https://www.facebook.com/kgpozega/posts/2710109932341393?__tn__=-R

Share via
Copy link
Powered by Social Snap