Pretraga

Učenici otkrivaju kakav je osjećaj pasti predmet: ‘Na produžnoj će mi sigurno biti zabavno, već sam našla ekipu’

A- A+

Zadnji je dan ove školske godine i za većinu uskoro kreće ljeto i životarenje. No, neki ipak nisu bili te sreće ili pameti pa nastava za njih nije završila, nego moraju na produžnu iz jednog ili čak dva predmeta. Nekoliko takvih pronašli smo putem svog (urnebesnog) Instagram profila, a otkrile su nam kako se osjećaju zbog toga što moraju na produžnu te kako su im roditelji reagirali kada su za to čuli.

Screenshot: HRT

Većina naših sugovornica jedinicu ima iz Matematike, Bilogije i Kemije. Neke od njih priznaju da su si krive same, druge djelomično ili u potpunosti krive profe, a trećima uopće nije žao što idu na produžnu jer je tamo prava ekipa. Evo što su nam još rekle naše sugovornice, kojima smo obećali anonimnost pa smo im za ovu priču osmislili druga imena.

Ana, IV. gimnazija

Izdvojeni članak
foto: Ivan Božić|srednja.hr

Šestero maturanata otkriva nam svoje osjećaje pred sam kraj škole: ‘Lagao bih kad bi rekao neću cmizdriti zadnji dan’

Rušila me Biologiju, nije mi htjela reći hoće li me pitati zadnji sat ili ne. Učila pet sati, nije me htjela pitati. Ocjene su mi kroz godinu bile ono – pokupim jedinicu i ispravim, ali se u zadnje vrijeme gradivno nakupilo, i eto me gdje jesam. Ljuta sam na sebe, ali i na profesoricu jer je imala apsolutno dovoljno vremena ispitati i mene i još jednu curu koja je bila u sličnoj situaciji, no ona nas je odbila ispitati. Na produžnu ću doći 1. sat i riješiti sve, nema toga uopće puno. Mama je u šoku jer je ovo prvi put, nije prezadovoljna.

Ena, Škola za medicinske sestre Mlinarska

Imam jedan iz dva predmeta, Biologija i Kemija. Dobivanje jedinica nije mi ništa novo, ali produžna jest. Nikada nisam došla do toga, a opet, na neki način sam skroz OK s tim jer mi je važno da nisam pala razred. Biologiju sam definitivno zaslužila pasti, a profesorica iz Kemije je jednostavno prebezobrazna i umišljena i nije me ni htjela pitati za dva. Na produžnoj će mi sigurno biti zabavno, već sam našla ekipu s kojom ću biti. Moji su skroz OK s produžnom, čak i padanjem razreda. Skroz me razumiju i ne osuđuju me, već su jako poticajni.

Josipa, Ekonomska i turistička škola Daruvar

Izdvojeni članak

Razbijamo dvije najčešće zablude učenika oko ponavljanja ispita i ispravljanja ocjena

Padam Računovodstvo. Kako se osjećam? Evo iskreno, još ne znam, ovo mi je prvi puta da sam u ovakvoj situaciji, još ni nisam 100% svjesna što se zapravo dogodilo. Mislim da sam zaslužila proći, jer za ocjenu dovoljan sam pokazala solidan trud i znanje, ali očito to profesorica nije smatrala dovoljnim tako da moje mišljenje tu i nije nešto previše bitno… Što se tiče produžne, od ponedjeljka lagano, po 150. puta krećem rješavati zadatke iz radne koje već napamet znam i nadati se da ću se riješiti toga na produžnoj. A starci kao starci – ništa od ljeta dok to ne završim. Zbog toga mi i je najviše žao…

Lucija, Ekonomska i upravna škola Osijek

Padam Matematiku. Osjećaj ne mogu opisati, ali dobro je dok nije razred. Jedna k’o ni jedna, al’ opet, ne da mi se ići. Naravno da nisam zaslužila pasti kada se trudim oko Matematike, a nisam baš neki ekstremno nadareni učenik za taj predmet i prosjek mi je bio za dvojku. Planiram proći, možda žena popusti, daj Bože, svakako prolaz mora biti. Mama mi nje baš oduševljena, ali je rekla dobro, a tata ne zna.

Rina, gimnazija

Jedan imam iz Matematike i Kemije. Matematiku sam znala da ću pasti još u ožujku, ali Kemiju nisam ni razmišljala. Naime, profesorica rekla da na kraju može ostati jedna neispravljena ocjena i da iz jednog gradiva možemo imati više jedinica, jer na primjer, isto gradivo može biti provjereno usmeno, pismeno i kroz praktični rad i da su kao te tri jedinice zapravo jedna. Ja sam ih imala četiri i nekoliko puta sam ju pitala jesu te četiri jedinice zapravo jedna, što mi je ona potvrdila. Da bi na kraju ona shvatila da to nije jedna jedinica i da trebam pisati polugodišnji test. Uglavnom, kemija mislim da je baš nepravedno i neočekivano. Mama mi još ni ne zna, nemam snage da joj kažem, ali smislit ću nešto, poželite mi sreću.

Nina, Strukovna škola Virovitica

Izdvojeni članak

Kawasaki 3p smo vratili u srednju: Dva člana su ponavljala prvi razred

Padam Matematiku. Osjećam se kao da sam razočarala cijeli svijet zbog produžne. Zaslužila sam pasti jer sam užasna lijenčina i nisam dovoljno vježbala. Planiram vježbati cijeli idući tjedan jer moram ispraviti na produžnoj, ne želim na popravak. Starci kažu da je OK, nije ništa strašno, ali imam osjećaj da su užasno razočarani mnome.

Ivana, Škola za Medicinske sestre Vinogradska

Padam Matematiku. Pitala sam profesoricu mogu li ispravljati, a ona je rekla da nema smisla kada idem na produžnu. Osjećam se baš super i baš me briga za produžnu. Mislim da je s jedne strane kriva profa, a s druge opet ja, što je i točno. Kaj bude, bit će, samo da ne bude k’o prošlogodišnja produžna. A starci? Navika, već se na početku godine znalo da ću pasti, jednostavno – she don’t love me… tipične muke s profesorima. A prošlogodišnja produžna je bila ‘dođi u 8 ujutro, sjedni za odvojeni stol od svih i radi sama’. Zašto? Jer te ne voli… bitch, nećeš i ove godine. Mislim da ću je prve sate tražiti ispite i da je nikad više ne vidim u životu.

Zbog ove situacije nisam se nikome žalila, ali bude li potrebe ove godine hoću, jer iskreno, cijela škola to zna i svi profesori, a što će oni napraviti… ova škola je gora od Sabora. Mislim da imam sreće što sad idem u 3. razred i što je nikada neću vidjeti.

Copy link
Powered by Social Snap