Pretraga

Učenici razrednika stavili na plakat: ‘Postao si nam najbolji prijatelj’

A- A+

Nastavnik biologije Ante Ševo, zahvaljujući svom razredništvu, postao je zvijezda s plakata. Učenici su mu, naime, na kraju svog školovanja s plakata poručili kako im je od najboljeg razrednika postao najbolji prijatelj. Samoborski pak nastavnik poručuje da mu je to vrhunac rada u školi.

foto: Radio Samobor

–  Kad su učenici došli na ideju o plakatu, a roditelji su ih podržali, razmišljali su što će staviti na plakat. Čak su htjeli staviti moju sliku, ali zaključili su da će tako možda pokvariti iznenađenje jer za objavu fotografije trebaju dozvolu, pa su se sjetili lika koji je prikazan kao Komander Erwin iz anime serije ‘Attack on Titan’. Seriju pratim, a i s njima sam o tome pričao, pa su rekli da njegov karakter odgovara mome i zato su ga stavili na plakat. Taj detalj otkriva koliko te djeca poznaju i koliko ste povezani, ispričao je za Radio Samobor molekularni biolog Ante Ševo.

Omiljenom nastavniku OŠ Samobor njegovi su učenici po završetku osnovnoškolskog obrazovanja poklonili plakat.

Jednom će uspomena na školu izblijedit’, a za tebe to Ante nikad neće vrijedit. Fala ti jer si nam bio najbolji razrednik, a postao najbolji frend. Tvoj 8.D, poručili su razredniku s plakata. A on, priznaje da je ostao iznenađen kada je ugledao svoje ime na plakatu.

– Predivno je to od njih. To nisu napravila samo djeca nego i roditelji, to je bio timski posao. Zavrtjelo mi se kad sam vidio, emocije su krenule. Trebalo mi je četiri-pet puta da pogledam i dođem sebi”, ispričao je za Dnevnik.hr oduševljeni Ševo. Kaže da je od fenomenalnih učenika očekivao puno toga, no ovo ga je iznenađenje ostavilo bez riječi te ga smatra vrhuncem rada u školi.

– Sad su djeca postavila visoki standard. I neki učitelji koji su u mirovini su rekli da nikada nisu dobili tako velik i poseban poklon, zaključio je Ševo.

8.d OŠ Samobor | foto: Radio Samobor

Prijateljski odnos sa svojim učenicima,  Ante Ševo je gradio kroz individualni pristup, slušanje problema, pomaganje, iskazivanje razumijevanja te metode poučavanja koje učenicima zaokupljaju pažnju i motiviraju ih za učenje.

Učenici razrednika stavili na plakat: ‘Postao si nam najbolji prijatelj’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap