Pretraga

Učenici riječke gimnazije najavili organizirani dolazak na tribinu ‘Sex u školi’

A- A+

Klub mladih Rijeka i udruga Akcija mladih u ponedjeljak organiziraju javnu tribinu ‘Sex u školi’, na kojoj možete saznati kakvo je mišljenje struke, politike i civilnih udruženja o toj u Hrvatskoj vrlo kontroverznoj temi. Tribinu u prostorijama Kluba mladih moderirat će maturantica Gimazije Andrije Mohorovičića u Rijeci Mara Prpić. Jedan od sudionika bit će njezin vršnjak i školski kolega Matej Mileusnić pa su učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića najavili i organizirani dolazak.

foto: optimalfunctioning.com

Maturant Matej Mileusnić u raspravi o seksualnom odgoju u školi sudjelovat će s predsjednicom Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politika te saborskom zastupnicom MOST-a Ines Strenja Linić. Svoje stručno mišljenje predstavit će voditeljica Odjela školske i sveučilišne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Nataša Dragaš Zubalj, a organizatori se nadaju da će raspravu obogatiti i predstavnik inicijative ‘U ime obitelji’, objavljeno je na web stranici rijecanin.rtl.hr.

Izdvojeni članak

Kako i gdje tinejdžeri uče o seksu

Kroz ovu javnu tribinu pokušat će se odgovoriti na brojna pitanja vezana za ovu kontroverznu temu. Naime, o spolnom odgoju u školama raspravlja se već godinama.

Stoga na tribini Kluba mladih Rijeka i udruge Akcije mladih saznajte koliko danas učenici stvarno o spolnom i zdravstvenom odgoju uče u školama, kakvo je mišljenje struke, politike i civilnih udruženja, kakav zdravstveni odgoj nas čeka u novom kurikulumu i da li će ga uopće biti?

Javna tribina održat će se u prostorijama Kluba mladih Rijeka, a učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci najavili su svoj organizirani dolazak na tribinu.

Učenici riječke gimnazije najavili organizirani dolazak na tribinu ‘Sex u školi’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap