Pretraga

Učenik htio prevariti učiteljicu, ali ga je prokužila: Na fejsu otkrila kako ga je bez kazne naučila lekciju

A- A+

Učiteljica engleskog jezika iz zagrebačke Osnovne škole bana Josipa Jelačića, Tamara Vučković, na svojem Facebooku podijelila je jedno svoje iskustvo iz učionice. Nakon što ju je učenik pokušao prevariti tako što je naknadno prepravio odgovor na ispitu iz kojeg je već dobio ocjenu, učiteljica ga nije kaznila. Izvela ga je i nasamo popričala s njim te vjeruje da je na taj način uspjela ostvariti bolju povezanost s učenikom koji je naučio svoju lekciju.

učenik

Učenik foto|pixabay

Tamara Vučković napisala je na Facebooku da je jedan njezin učenik prepravio jedan netočan odgovor u testu i došao joj se požaliti da mu je pogrešno vrednovala taj zadatak. Ocjena je bila granična pa ju je na taj način učenik pokušao prevariti i dobiti višu ocjenu, no ona je znala da je odgovor prepravljen.

Izdvojeni članak

Pet cool profesora koji su popravili hrvatsko društvo

Napisala je da joj to nije prvi put u 15 godina da se dogodila takva situacija, no ovoga puta reagirala je drugačije, i kako smatra, ispravnije. Bez kazni. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

– Jučer mi je jedan učenik prepravio jedan netočni odgovor u testu i došao mi se požaliti kako sam mu pogrešno vrednovala taj zadatak. Budući da sve granične ocjene više puta provjeravam, znala sam da je prepravio odgovor. Nije to prvi puta u 15 godina da mi se to dogodilo, ali sam prvi puta ovako odreagirala. Rekla sam mu da izađe na trenutak iz razreda. Kada smo izašli, pogledala sam ga u oči i mirno pitala trebam li mu uopće išta reći. Iste sekunde počeo je plakati, ispričao se i rekao kako zna da će sad biti kažnjen. Ja nisam učinila to što je očekivao već sam ga umjesto toga zagrlila i rekla kako razumijem da je silno želio peticu, ali da način na koji je to pokušao nikako nije u redu. Rekla sam mu da mu nemam namjeru dati neku posljedicu (riječ “kazna” ne koristim) i da ne planiram čak to ni spominjati pred drugim učenicima. Sve što želim od njega je da ubuduće bude fer. U nevjerici, ali zahvalnog pogleda obećao mi je da to više neće učiniti. I vjerujem mu. A ja, ja sam osjetila da sam ovaj puta učinila “ispravnije”. I to je razlog zašto ovo i dijelim. Mislim da se svi skupa previše koristimo kaznama, kaznenim bodovima i sličnim “rješenjima”, a ono što je najteže, ali najčešće jedino potrebno nalazi se u sintagmi: Poveži se i preusmjeri!, napisala je Tamara Vučković na svojem Facebook profilu.

učenik
Share via
Copy link
Powered by Social Snap