Pretraga

Učitelj iz Zagreba dobio neuobičajen poklon za kraj nastave: ‘Ne znam čime sam to zaslužio’

Kao zahvalu za njegov trud, roditelji i učenici zagrebačke Osnovne škole Tituša Brezovačkog učitelja 2.c razreda Ninoslava Pirša stavili su na jumbo plakat. Napisali su mu i prigodnu pjesmu, a Pirš nam je ispričao kako je, kad je vidio fotografiju plakata, prvo pomislio da se radi o fotomontaži.

foto: Facebook/Zakaj volim Špansko

– Za plakat sam saznao od kolegica s posla tako sto su mi jučer, u utorak poslijepodne, proslijedile fotografiju koja je (navodno) objavljena na Facebook grupi ‘Zakaj volim Špansko’. Kasnije sam saznao da su se roditelji nadali da će plakat biti iznenađenje koje ću vidjeti pri dolasku u školu, priča nam Ninoslav Pirš.

Učitelj 2.c razreda zagrebačke Osnovne škole Tituša Brezovačkog doživio je ono što sam nije ni pomišljao – našao se na jumbo plakatu. Naime, njegovi učenici i njihovi roditelji od učitelja koji se trudio za vrijeme održavanja nastave na daljinu napravili su zvijezdu.

– Prvi osjećaj bila je nevjerica. Pomislio sam prvo da je Photoshop. Potom je uslijedilo uzbuđenje i ponos! Ne znam sto da Vam kažem, još sam uvijek pomalo u šoku. Srce mi je prepuno ljubavi. Neizmjerno sam zahvalan roditeljima na iskazanom znaku zahvalnosti i pažnje, prepričava nam Pirš.

‘Ne znam čime sam to zalužio’

Skromno ističe kako ne zna čime je to konkretno zaslužio.

– Trebalo bi pitati roditelje. Ili učenike… Ja se ne doživljavam da sam posebniji ili bolji od bilo kojih kolegica s kojima radim. Nešto slično se vjerojatno nikome nikada nije desilo! Roditelji često daruju učitelje s kojima se učenici rastaju ponekim znakom pažnje ali ovo je najoriginalniji ‘poklon’ koji sam doživio i za koji sam čuo. Siguran sam da je bez presedana, kaže s ponosom.

Zanimalo nas je i zna li tko je konkretno napisao pjesmu koja se našla uz njegovu fotografiju na plakatu.

– Učenici su mi danas rekli da su se roditelji medu sobom dogovorili da svatko napise neku kiticu te njihovi radovi stavljeni na interno glasanje, a izabrane su dvije koje su se našle na plakatu, prepričava nam Ninoslav.

Ponavljao i uvježbavao gradivo s učenicima

U školstvu, s kraćim prekidima, kaže, radi već vise od 10 godina. U Titusu Brezovačkom od toga radi zadnje dvije godine. Učitelj je  u produženom boravku.

Pitali smo ga i kako je izvodio online nastavu.

– Pa, kao i svi drugi, preko Yammera. S obzirom na to da nisam razrednik, kolegica/razrednica je bila ta koja je učenicima svakodnevno zadavala zadatke za usvajanje novog gradiva dok se moj dio svodio na zadavanje zadataka za ponavljanje i uvježbavanje gradiva, zaključio je Pirš.