Pretraga

Učitelji i nastavnici često kažu ‘nismo plaćeni za to’: Evo što naši novinari misle o tome

‘Nismo plaćeni za to’. Često to znaju reći učitelji i nastavnici, čak i oni koji su u školi samo onoliko sati koliko imaju održati nastave u rasporedu. Fenomen je to o kojem su naši novinari Ana, Duje i Hrvoje prodiskutirali u posljednjoj epizodi redakcija podcasta.

prosvjed nastavnika 25.11.2019.

Transparent s prosvjeda nastavnika 25. studenog 2019. godine
Foto: Srednja.hr

U posljednjoj epizodi redakcija podcasta naši novinari Ana, Duje i Hrvoje prisjetili su se svojih dana u školskim klupama i, prije svega, profesora. Kako onih omiljenih, tako i onih koji su se svojim negativnim ponašanjem urezali u njihovu pamćenju.

Dotakli su se tako učitelja i nastavnika koji određene stvari nisu htjeli obavljati jer, kako su znali reći, nisu za to plaćeni. Hrvoje je imao nastavnicu koja je taj izgovor iskoristila u kontekstu natjecanja na koje je on išao. Duje je iskomentirao kako je iz njegova iskustva to izjava koju su učitelji i nastavnici često koristili.

@srednja_hr Jesu li se i vaši profesori ovako žalili? 😏 . . . #srednjahr #srednja #placa #profesori #skola #nastavnici #uciteljica ♬ original sound – srednja_hr

Kad se prisjeti srednje i osnovne škole, rekao je, većina je nastavnika dolazila u školu samo održati nastavu i nakon toga bi odlazili iz škole. To je značilo nekoliko sati dnevno, ovisno o tome kakav im je bio raspored taj dan. Istovremeno, znali su pobjeći od nekog posla, rekao je, tvrdeći da nisu za njega plaćeni.

– Kako to da kad dođemo u dućan blagajnice, koje nisu plaćene za sve što rade, ne govore ‘ne ja nisam za to plaćena’, upitao se.

Cijeli podcast o profesorima kojih se sjećamo iz škole pogledajte u videu ispod.

 

Copy link
Powered by Social Snap