Pretraga

Ured za obrazovanje u Zagrebu predložio da se svi učenici vrate u škole od ponedjeljka

A- A+

U Zagrebu su do sada učenici osnovnih škola i maturanti bili na nastavi uživo. Gradski ured za obrazovanje Stožeru je predložio da se od ponedjeljka u škole vrate svi učenici, a konačna odluka trebala bi se donijeti nakon sutrašnjeg sastanka.

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Jutarnji list doznaje kako je Gradski ured za obrazovanje u Zagrebu predložio da se od ponedjeljka, 10. svibnja, svi učenici zagrebačkih škola vrate na nastavu uživo. Do sada su nastavu prema A modelu imali svi osnovnoškolci i maturanti, a od ponedjeljka, bi se dakle u škole trebali vratiti i srednjoškolci od prvog do trećeg razreda.

No, ovaj prijedlog treba još razmotriti Stožer, a sjednica na kojoj će se donijeti konačna odluka trebala bi se održati sutra prije podne.

Kako stoji u prijedlogu Gradskoga ureda, piše Jutarnji, razlog vraćanju svih učenika na nastavu u škole jest veća procijepljenost općeg pučanstva.

Prema podacima MZO-a, u proteklom je tjednu u Zagrebu bilo 404 novozaražena učenika, što je 0,41%, a podatke o ostalim županijama možete vidjeti u tablici u nastavku. Većina županija prošli četvrtak i petak donijela je odluke o modelu nastave koji je na snazi do 7. svibnja. Očekuje će da će i ostale županije odluke o nastavi od 10. svibnja donijeti sutra i prekosutra.

Učenici zaraženi u prošlom tjednu|izvor: MZO

Share via
Copy link
Powered by Social Snap