Pretraga

Uzeli smo 19 saborskih zastupnika i napravili od njih najluđi razred u Hrvatskoj

A- A+

Gledajući saborske rasprave i prijepore članova klubova zastupnika, narod nerijetko ta institucija podsjeti na cirkus – jedan upada u pola rečenice drugome, drugi ‘baca’ fore koje nikome nisu smiješne, treći nemaju stav ni o čemu pa čitavo vrijeme šute ili na posao uopće ne dolaze. Nas je to, više nego na cirkus, podsjetilo na jedan prosječan srednjoškolski razred. Zapravo, 18 zastupnika koje smo pobrojali prema tipovima učenika u razredu, ponaša se gotovo identično kao tinejdžeri podivljalih hormona. Sve njih obuzdati pokušava jedan razrednik kojeg zapravo nitko ne doživljava. Napomena: tekst je satiričnog karaktera, a količinu sličnosti sa stvarnim likovima procijenite sami.

4. B

RAZREDNIK:

Željko Reiner – Predaje biologiju. Tjera učenike da ga oslovljavaju s ‘viteže’, a često izgubi živce kad svi pričaju u glas. Opravdava svaki izostanak s nastave, ali razred nije želio voditi na maturalac. Ipak, napravljen je kompromis pa će razred ove zime na skijanje u Schladming, a radi sprječavanja mogućeg izgreda imat će policijsku pratnju.

UČENICI:

Gordan Jandroković – (Prvo)razredni ulizica. Voli podsjećati profesore da nisu zadali zadaću nakon što zvoni.

Gordan Maras – Lik koji se javi odgovarati, ali nikad ne zna gradivo pa dobije jedinicu. Često upada u riječ profesorima i kolegama.

Milanka Opačić – Najpopularnija cura u razredu koja se nikad ne pojavljuje u školi.

Sabina Glasovac – Glavna drukerica u razredu koja cinka sve osim Milanke, koja joj je najbolja frendica. Mrze ju svi dečki u razredu.

Ivan Pernar – Razredni klaun čije fore nikome nisu smiješne.

Željko Glasnović – Lik koji obožava povijest, ali ju odbija učiti iz udžbenika jer smatra da se ondje nalaze ‘iskrivljene činjenice’. Najbolji prijatelj mu je Pero Ćorić koji je išao s njima u razred, ali je pao godinu.

Stevo Culej – Jedini u razredu koji ide po prilagođenom programu jer nije u mogućnosti pratiti redovni.

Miro Bulj – Razredni bully. Na dnevnoj bazi se potuče više puta, redovan je gost u uredu pedagoginje i već ima ukor pred isključenje.

Bojan Glavašević– ‘Njonjo’ kojeg svi tuku (najviše Bulj), najbolji frend mu je Peđa Grbin kojemu često piše zadaće.

Peđa Grbin – Prvi u vrsti na tjelesnom. U zamjenu za zadaće, brani Glavaševića od Bulja.

Milorad Pupovac – Štreber i jedini u razredu koji ne ide na vjeronauk, zbog čega često dobiva batine od Glasnovića.

Anka Mrak Taritaš – Cura koja svima krade užinu. Voli se šaliti na svoj račun.

Miroslav Tuđman – Sin ravnatelja i osnivača škole, zbog čega mu se često gleda kroz prste.

Davor Bernardić – Štreber koji želi biti zanimljiv i stalno bace neke fore. Apsolutno nitko u razredu ga ne može smisliti i nema niti jednog prijatelja. Pod odmorom se voli ‘prikrpavati’ različitim grupicama.

Milijan Brkić – Konstantno prepisuje zadaće i na ispitima, a priča se i da kupuje eseje od starijih učenika.

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović – Ljubavni par koji konstantno pred svima razmjenjuje nježnosti. Nitko ih ne voli, ali njima je jedino bitno da imaju jedno drugo.

Krešo Beljak – Lik koji konstantno trči po školi i donosi nogometnu loptu na nastavu. ‘Slučajno’ je razbio već tri prozora i Ćorićeve zube. Ipak, nije loš u natjecanjima iz geografije.