Pretraga

Uz Dubrovačko-neretvansku i druga županija donijela novu odluku o nastavi: Od ponedjeljka svi u školama

A- A+

U Varaždinskoj županiji srednjoškolci su, izuzev maturanata, na online nastavi. Županija tu odluku mijenja i od sljedećeg tjedna svi su u klupama.

razred učenici učionica

Foto: pixabay

Varaždinska županija jedna je od rijetkih koje su ovog tjedna provodile model nastave u kojemu se učenici još uvijek nisu vratili u klupe. Nastava je u razdoblju od 15. do 28. veljače 2021. godine organizirana tako da ju prema A modelu pohađaju svi učenici osnovnih škola, učenici završnih razreda strukovnih škola i maturanti, učenici koji su obvezni obavljati stručnu praksu te učenici Glazbene škole u Varaždinu, i to kod izvođenja individualne nastave. Za sve ostale učenike srednjih škola u Varaždinskoj županiji nastava se trenutno provodi online, prema C modelu.

Takav režim mijenja se od sljedećeg tjedna.

– Stožer civilne zaštite Varaždinske županije dana 24. veljače donio je zaključak kojim se daje preporuka osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova na području Varaždinske županije za organizaciju nastave. Za učenike osnovnih i srednjih škola od 1. do 8. razreda, kao i sve učenike srednjih škola nastava će se provoditi po A modelu (nastava u školi) počevši od 1. ožujka 2021. godine, stoji u zaključku kojeg potpisuje pročelnik ureda za obrazovanje VŽ, Miroslav Huđek.

Izdvojeni članak
učionica razred

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije jedna županija hitno vraća učenike na online nastavu

Podsjetimo, danas je i Dubrovačko-neretvanska donijela odluku o hitnom modelu promjene modela nastave. Ondje je situacija suprotna – zbog pogoršanja epidemiološkog stanja u nekoliko gradova svi učenici, osim maturanata, vraćaju se na online nastavu. Više o tome čitajte ovdje.

Uz Dubrovačko-neretvansku i druga županija donijela novu odluku o nastavi: Od ponedjeljka svi u školama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap