Pretraga

[Video] Desetogodišnjak predložio kako poboljšati hrvatsko obrazovanje

A- A+

U emisiji Hrvatska uživo gostovao je nadareni učenik Mihovil Vuksanović pa je iskoristio priliku i predložio promjene u obrazovanju koje bi po njemu poboljšale uvjete za darovitu djecu i ostale đake.

www.facebook.com | screenshot

Učenik četvrtog razreda osnovne škole Mihovil Vuksanović u HRT-ovoj emisiji je istaknuo koje bi stvari trebalo promijeniti kako bi se poboljšalo obrazovanje u Hrvatskoj.

S obzirom na to da se u pripremi nove reforme školstva vrlo rijetko pita đake što bi trebalo promijeniti, zanimljivo je saznati što o tome misle oni na koje će najavljene promjene izravno utjecati.

Izdvojeni članak

U školama više od sedam tisuća darovite djece, a Hrvatska bez stipendija za ‘male genijalce’

Mihovil je vrlo zrelo objasnio da bi bilo bolje kada bi se više povezivali predmeti, jer je sve u prirodi i svijetu međusobno povezano. Osim toga, predložio je da se učenici podijele u grupe prema interesima, a ne da svi sve moraju jednako učiti. 

Smatra da u kompjuterskim programima treba raditi fiziku, robotiku, mehaniku te da bi bilo dobro kada bi se u školi učilo više stranih jezika.

S mladim nadarenim učenikom u emisiji Hrvatska uživo gostovala je i njegova majka, koja je istaknula s kakvim se sve problemima suočavaju djeca kao što je Mihovil. Naglasila je i da su zakoni u Hrvatskoj površni i zastarjeli te da su nužne promjene kojim bi se napokon počeo iskorištavati ogroman potencijal darovite djece.

Pogledajte u videu kako o ovim temama razgovara desetogodišnjak s intelektom odrasle osobe.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

UPOZNAJTE MIHOVILAIma brojne interese, od forenzike do arhitekture. Knjige koje ga zanimaju doslovce pročita za par sati a voli i dokumentarce o ljudskom mozgu i istraživanjima. Kritičan je prema politici i volio bi kada bi stvari drukčije funkcionirale…. I ima deset godina!

Posted by Hrvatska uživo on 9. rujan 2015

Share via
Copy link
Powered by Social Snap