Pretraga

Video prljavog autobusa koji navodno prevozi školarce u Zagrebu širi se Twitterom, Grad kaže da je lažan

A- A+

 Twitterom kruži video koji pokazuje prašinu koja izlazi iz sjedala autobusa koji navodno prevozi učenike zagrebačke OŠ Petar Zrinski. Međutim, iz Grada kažu kako video nije vjerodostojan. Poslali su nam i fotografije autobusa kojim se voze učenici.

foto: Gradski ured za obrazovanje

– Grad Zagreb je za prijevoz za djecu iz OŠ Petar Zrinski, koja je srokana u potresu, za prijevoz do Trešnjevke osigurao veličanstveno uredne i čiste autobuse, ironičan je komentar korisnika Twittera koji je objavio video kojim se navodno prevoze trešnjevački učenici.

Kako je OŠ Petar Zrinski znatno oštećena u potresu, njihovi učenici nastavu pohađaju u čak pet drugih škola: OŠ Tina Ujevića, OŠ Izidora Kršnjavoga, OŠ Ivana Cankara, OŠ kralja Tomislava i OŠ Julija Klovića.

Do posljednje dvije škole za učenike je osiguran prijevoz, a video koji kruži Twitterom tvrdi da prikazuje prašnjavi autobus kojim putuju učenici.

Je li video istinit te što će učiniti ako je, još jučer smo pitali Grad Zagreb.

– Odmah po saznanju o spomenutoj snimci, zatraženo je očitovanje od spomenutog prijevoznika, a jutros je izvršen i uvid u stanje svih autobusa, pri čemu je ustanovljeno da su autobusi čisti i uredni te nijedan autobus nije u stanju kao na spomenutoj snimci, ističu iz Gradskog ureda za obrazovanje.

Poslali su nam i fotografije autobusa koji su jutros prevozili učenike OŠ Petra Zrinskog.

POGLEDAJTE GALERIJU:

 

 

Zanimalo nas je i kojeg je prijevoznika angažirao Grad.

– Ugovor za organizirani prijevoz učenika osnovnih škola stradalih u potresu sklopljen je s gospodarskim subjektom Čazmatrans promet d.o.o., u skladu s čl. 86., st. 5 i čl. 133, st.1, toč. 3. Zakona o javnoj nabavi. Spomenuti se ugovor odnosi na organizirani prijevoz učenika osnovnih škola stradalih u potresu i to za mjesec rujan, 2020. godine, odnosno do predviđenog okončanja postupka javne nabave Prijevoz osnovnoškolske djece na području Grada Zagreba za šk. god. 2020./2021., kojeg Grad Zagreb provodi kao središnje tijelo za nabavu za potrebe naručitelja
Zagrebački električni tramvaj d.o.o., stoji u odgovoru koji potpisuje pročelnik Ivica Lovrić.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje ističu kako su kontinuirano u kontaktu sa svim školama čiji se učenici organizirano prevoze, posebice sa školama stradalima u potresu, te dosad nije bilo nikakvih primjedbi na uslugu organiziranog prijevoza učenika, posebice onih koji bi uključivali čistoću i urednost autobusa.

 

Video prljavog autobusa koji navodno prevozi školarce u Zagrebu širi se Twitterom, Grad kaže da je lažan
Share via
Copy link
Powered by Social Snap