Pretraga

Video prljavog autobusa koji navodno prevozi školarce u Zagrebu širi se Twitterom, Grad kaže da je lažan

 Twitterom kruži video koji pokazuje prašinu koja izlazi iz sjedala autobusa koji navodno prevozi učenike zagrebačke OŠ Petar Zrinski. Međutim, iz Grada kažu kako video nije vjerodostojan. Poslali su nam i fotografije autobusa kojim se voze učenici.

foto: Gradski ured za obrazovanje

– Grad Zagreb je za prijevoz za djecu iz OŠ Petar Zrinski, koja je srokana u potresu, za prijevoz do Trešnjevke osigurao veličanstveno uredne i čiste autobuse, ironičan je komentar korisnika Twittera koji je objavio video kojim se navodno prevoze trešnjevački učenici.

Kako je OŠ Petar Zrinski znatno oštećena u potresu, njihovi učenici nastavu pohađaju u čak pet drugih škola: OŠ Tina Ujevića, OŠ Izidora Kršnjavoga, OŠ Ivana Cankara, OŠ kralja Tomislava i OŠ Julija Klovića.

Do posljednje dvije škole za učenike je osiguran prijevoz, a video koji kruži Twitterom tvrdi da prikazuje prašnjavi autobus kojim putuju učenici.

Je li video istinit te što će učiniti ako je, još jučer smo pitali Grad Zagreb.

– Odmah po saznanju o spomenutoj snimci, zatraženo je očitovanje od spomenutog prijevoznika, a jutros je izvršen i uvid u stanje svih autobusa, pri čemu je ustanovljeno da su autobusi čisti i uredni te nijedan autobus nije u stanju kao na spomenutoj snimci, ističu iz Gradskog ureda za obrazovanje.

Poslali su nam i fotografije autobusa koji su jutros prevozili učenike OŠ Petra Zrinskog.

POGLEDAJTE GALERIJU:

 

 

Zanimalo nas je i kojeg je prijevoznika angažirao Grad.

– Ugovor za organizirani prijevoz učenika osnovnih škola stradalih u potresu sklopljen je s gospodarskim subjektom Čazmatrans promet d.o.o., u skladu s čl. 86., st. 5 i čl. 133, st.1, toč. 3. Zakona o javnoj nabavi. Spomenuti se ugovor odnosi na organizirani prijevoz učenika osnovnih škola stradalih u potresu i to za mjesec rujan, 2020. godine, odnosno do predviđenog okončanja postupka javne nabave Prijevoz osnovnoškolske djece na području Grada Zagreba za šk. god. 2020./2021., kojeg Grad Zagreb provodi kao središnje tijelo za nabavu za potrebe naručitelja
Zagrebački električni tramvaj d.o.o., stoji u odgovoru koji potpisuje pročelnik Ivica Lovrić.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje ističu kako su kontinuirano u kontaktu sa svim školama čiji se učenici organizirano prevoze, posebice sa školama stradalima u potresu, te dosad nije bilo nikakvih primjedbi na uslugu organiziranog prijevoza učenika, posebice onih koji bi uključivali čistoću i urednost autobusa.