Pretraga

[Video] U sklopu PiG-a maturanti iz Slavonskog Broda osmislili ‘nove hrvatske proizvode’

A- A+

Maturanti Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića imaju priliku na zanimljiv način učiti gradivo iz politike i gospodarstva. Kako bi se upoznali s izradom marketinškog plana morali su smisliti proizvod, njegov naziv i slogan te snimiti reklamu. Pogledajte originalne ideje i video uratke srednjoškolaca iz Slavonskog Broda.

foto: youtube.com screenshot

Srednjoškolci iz Slavonskog Broda su za PiG osmislili proizvode i napravili marketinški plan s duhovitim video reklamama za ‘Lažne oči’, uloške za obuću ‘Always with you’, ‘Gustu ličku maglu’ i kremu ‘Glađanu’. Pogledajte kako izgledaju radovi maturanata Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića.

Kroz realizaciju ideja naučili koliko je marketing složen posao

Kroz realizaciju svojih ideja maturanti su imali priliku saznati koliko je marketing složen i ozbiljan posao, ali i zabaviti se u smišljanju strategije i videa. Reklame su radili kao dio projekta iz predmeta politika i gospodarstvo, koji im predaje profesorica Blanka Borić.

– Bilo nam je jako zabavno dok smo snimali. Godinu prije smo također radili na videu pa smo i ove jedva čekali ponovno uzeti kameru u ruke, prisjetio se Marino Pavlik, autor reklame Always with you. Prema njegovim riječima, trebalo im je dva tjedna da smisle što će i kako reklamirati te da snime svoj video o nevjerojatnim ulošcima za cipele.

Smislili reklamu za čudesnu kremu

Pod vodstvom Kristine Samardžić napravljena je reklama Glađana. Svjesna problema mnogih žena, a i činjenice da tržište raste i na muški dio populacije, s kolegama je osmislila novi proizvod pa su snimili reklamu i smislili slogan za čudotvornu kremu pomoću koje sve dlake nestaju u trenu.

– Profesorica Borić uvijek ima drugačiji i zanimljiv pristup. Zna da se kroz praksu najbolje doživi gradivo. Redovito smo kod nje radili razne projekte. U početku mislimo kako nam je taj projekt samo još jedno opterećenje, no na kraju kada započnemo s njim on ne predstavlja nikakav problem. Uvijek bude interesantno istraživati o nekoj temi, a ne treba ni spominjati kako je rad u grupi uvijek zabavniji i poučniji nego individualan rad, istaknula je Kristina, autorica reklame Glađana.

Srednjoškolci iz Slavonskog Broda brendirali ‘Gustu ličku maglu’

S obzirom na to kako se na tržištu već može kupiti morska voda ili pijesak iz Sahare, mladi kreativci iz Slavonskog Broda odlučili su brendirati ‘ Gustu ličku maglu’.

– Mi smo se sjetili fraze ‘prodavati maglu’ i odlučili napraviti upravo to – prodati maglu. Snimali smo tri dana u Tvrđavi, zadnji dan smo montirali, ali cjelokupan proces više je nalikovao dokazivanju Murphyjeva zakona nego snimanju. Sve što je moglo poći, pošlo je po zlu u najgorem mogućem trenutku, prepričala nam je autorica Mia Bilandžija kako su pri snimanju imali problema s vremenom, ali i tehnikom. Međutim, unatoč nepredviđenim situacijama, ili možda baš zbog toga, odlično su se zabavili.

‘Lažne oči’ za bolje ocjene iz vladanja

U sklopu nastave, učenici su smislili i jedan proizvod koji bi riješio problem brojnih srednjoškolaca. Njihove ‘Lažne oči’ pomoći će svima koje školski satovi jako umaraju pa već nakon par minuta moraju malo ‘odmoriti kapke’.

Ovaj bi se proizvod mogao koristiti i za vrijeme ispita pa bi učenici lažnim pogledom mogli varati profesore, kao što je Ronaldinho svoje protivnike. Pogledajte u videu kako maturanti Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića zamišljaju reklamu za ‘dermatološki testiran antibakterijski proizvod koji omogućava spavanje kada spavanje nije dopušteno’.

[Video] U sklopu PiG-a maturanti iz Slavonskog Broda osmislili ‘nove hrvatske proizvode’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap