Pretraga

[Videoanketa] Mladi nam otkrili što treba mijenjati u hrvatskom obrazovanju

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u reformu hrvatskog školstva uključilo je stručnjake i profesore, ali u razvoj strategije nisu uključili srednjoškolce i studente, na koje će najavljene promjene direktno utjecati. U našoj videoanketi pogledajte što o našem obrazovanju misle mladi i kakve novosti priželjkuju u školskim i fakultetskim klupama.

foto: srednja.hr

Hrvatsko obrazovanje dugogodišnji je problem, koji su pokušavali riješiti brojni ministri, a reforma, čiju je provedbu inicirao Vedran Mornar, najambiciozniji je potez posljednjih nekoliko godina.

U razradu strategije Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uključilo je brojne stručnjake, a kako bi revolucionarne ideje približili praksi angažirat će i dvjestotinjak profesora. Jedino koga su zaboravili uključiti su srednjoškolci i studenti, ljude na koje će direktno utjecati promijene.

Kako mišljenje mladih ne bi ostalo nezastupljeno u javnoj raspravi, portal srednja.hr zadnjih par mjeseci sustavno prati pripreme za reformu te kroz razgovore sa studentima i srednjoškolcima pokušava otkriti koji su najveći problemi u školama i fakultetima.

Većina osoba koje smo pitali za mišljenje smatra kako je previše stvari koje ne funkcioniraju, a kao glavni problem istaknuli su prenatrpanost nepotrebnim gradivom, koje im neće pomoći u potrazi za poslom.