‘Vijeća učenika ponovno napadaju’: Naučite kako se kvalitetno izboriti za svoja prava u školi

Vijeće učenika škole predstavničko je tijelo koje učenicima olakšava komunikaciju s nastavnim i administrativnim osobljem. To vijeće, prema zakonu, čine predstavnici učenika svakog razrednog odjela. Predstavnik vijeća učenika sudjeluje u radu tijela škole kada se odlučuje o pravima i obvezama učenika, ali bez prava odlučivanja. Stigao je novi početak školske godine, što znači da vijeća učenika kreću s radom. U tom radu uvelike bi im mogla koristiti konferencija koju organizira Mreža mladih Hrvatske.

Foto: Anton Mezulić|srednja.hr

Mreža mladih Hrvatske organizator je zanimljive i korisne konferencije pod nazivom ‘Vijeća učenika ponovno napadaju!’, koja je namijenjena voditeljima vijeća učenika i svima onima koji se njima bave. Održat će se 28. rujna 2017. godine u prostorijama Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja (Florijana Andrašeca 18a) u Zagrebu s početkom u 10h, a program je raznolik.

Kako se Leon iz Slunja sam uspio izboriti za produljenje velikog odmora

Naučit ćete ondje ponešto o samim vijećima učenika, a bit će mjesta i za raspravu. Osim toga, bit će predstavljeni i materijali koji mogu pomoći direktno u radu s vijećima učenika. Za svakoga će biti pripremljeni materijali koje možete ponijeti sa sobom i već sljedeći dan ih iskoristiti na prvom sastanku vašeg novog (funkcionalnog!) vijeća učenika u školi.

Uz sve to, na konferenciji će razni izlagači govoriti o ulozi vijeća učenika u školi i primjerima dobre prakse. Nakon prezentacije materijala, održat će se radionice za voditelje vijeća učenika u kojima će se prezentirati razvijeni materijali.

– Govornice će biti Maja Liska, koja će govoriti o praktičnom iskustvu vođenja VU, Monika Pažur koja je do nedavno radila u MMH i bavila se pitanjem razvoja VU i poticanja aktivnog građanstva kod djece i mladih te Ana Preveden iz udruge Igra, koja ima dugogodišnje iskustvo u pripremi materijala za rad s vijećima učenika, otkrio nam je Tomislav Kevo iz Mreže mladih i dodao kako će detaljan program biti objavljen u ponedjeljak.

Inače, upravo je ponedjeljak, 25. rujna u podne i posljednji dan prijave za sudjelovanje na konferenciji, a prijaviti se možete na ovoj poveznici. Tijekom istoga dana bit će vam potvrđeno mjesto na konferenciji.

– Za osobe koje dolaze izvan Zagreba u mogućnosti smo osigurati naknadu troškova prijevoza. U mogućnosti smo refundirati isključivo troškove javnog prijevoza (autobus, vlak). Za sve dodatne informacije obratite se na tomislav@mmh.hr, poručuju iz Mreže mladih.

Odgovori