Pretraga

Vlada donijela važnu odluku o financiranju udžbenika za učenike slabijeg imovinskog statusa

A- A+

Vlada je na sjednici donijela važni odluku o financiranju obveznih udžbenika za srednjoškolce slabijega imovinskog statusa za nadolazeću školsku godinu. Udžbenici će se financirati iz proračuna, a donesena je odluka i o financiranju drugih obrazovnih materijala za osnovnoškolce.

Oko 2.000 učenika srednjih škola koji su slabijeg imovinskog statusa iz proračuna će dobiti sredstva za kupnju obveznih udžbenika. Vlada je to odlučila na sjednici u četvrtak. Za udžbenike te materijale poput radnih bilježnica i listića za 2.500 osnovnoškolaca je osigurano ukupno 2,5 milijuna kuna.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak naglasila je da odluke idu u korist učenicima u kućanstvima koja su korisnici zajamčene minimalne naknade ili naknade za nezaposlene hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

Vlada je izmijenila i Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. kako bi se sufinancirao prijevoz za učenike strukovnih škola koji idu na državnu maturu. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap