Pretraga

Vlada najavila popuštanje epidemioloških mjera: Neki će u školu, ali dobar dio učenika nastavlja online

A- A+

Premijer je na današnjoj sjednici najavio popuštanje epidemioloških mjera.  Učenici od petog do osmog razreda od ponedjeljka krenut će na nastavu uživo, dok srednjoškolci nastavljaju s nastavom na daljinu. Od ponedjeljka su dopuštene i sportske aktivnosti na otvorenom.

Screenshot: YouTube

– Situacija s koronavirusom i dalje je povoljna, kazao je danas na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković.

Vlada je zbog pozitivnih epidemioloških pokazatelja odlučila krenuti s popuštanjem epidemioloških mjera, ali, kako kaže Plenković, samo u dva segmenta: obrazovanju i rekreaciji.

– Učenici od petog do osmog razreda od ponedjeljka će krenuti u školu, najavio je Plenković, iz čega slijedi da će učenici srednjih škola nastavu nastaviti pratiti na daljinu.

Ukidanje zabrane sportske rekreacije na otvorenom, detaljno je pojasnio ministar unutarnjih poslova i šef stožera Davor Božinović.

– Otvorila se mogućnost otvaranja bavljenja sportom, ali samo na otvorenom prostoru. Dvorane nećemo otvarati jer je većina tih dvorana u sklopu škola pa se bojimo da bi njihovo otvaranje moglo potaknuti širenje virusa u školama, pojasnio je Božinović. Ipak, zabrana rada neće se odnositi na bazene u kojima se klorom suzbija širenje virusa. Napomenuo je da se popuštanje ne odnosi na mogućnost korištenja zajedničkih prostora poput svlačionica i tuševa.

Plenković je pak najavio kako će se mjere ponovno revidirati sredinom veljače, jer je ‘cilj je zimske mjesece proći sa što manje negativnih zdravstvenih posljedica’. Kaže da imamo prostora za optimizam, ‘ali uz veliki oprez’, a najavio je i kako ćemo, ‘ako se situacija nastavi razvijati u ovom smjeru, biti u prilici poduzimati i daljnje korake’.

Vlada najavila popuštanje epidemioloških mjera: Neki će u školu, ali dobar dio učenika nastavlja online
Share via
Copy link
Powered by Social Snap