Vukovarska profa brutalno izribala bivšeg ministra i njegovu ideju da učiteljice rade u hotelu

Bivši ministar turizma Veljko Ostojić se prije tri dana ‘proslavio’ u HRT-ovoj emisiji Otvoreno izjavom da bi se u turizmu vikendima i praznicima trebale zapošljavati nastavnice iz Slavonije, čime bi se, po njegovu mišljenju, mogao nadomjestiti uvoz radne snage. Time je izazvao brojne rasprave i komentare prosvjetnih djelatnika, koji su je većinom osudili, a oštrim osvrtom reagirala je vukovarska nastavnica Lilijana Radobuljac.

Vukovarska nastavnica Lilijana Radobuljac odgovorila bivšem ministru Veljku Ostojiću | Screenshot: HRT, Youtube

O turizmu i problemu nedostatka radne snage u tom sektoru te njenom uvozu, prije tri dana u HRT-ovoj emisiji Otvoreno govorio je bivši ministar turizma Veljko Ostojić. Rekao je, između ostaloga, da bi se umjesto uvoza radne snage, u poslovima u turizmu mogle angažirati osobe kojima bi to bio drugi dohodak, a za primjer je uzeo nastavnice iz Slavonije.

– Zašto netko, učiteljica iz Slavonije, ne bi subotom, nedjeljom, vikendom, preko sezone mogla raditi u nekoj hotelskoj kući, a da pritom porezi budu mali. Moramo se aktivnije postaviti prema studentima i toj populaciji. Pa vidite, najveći dio hotelskog osoblja vani su studenti, u vrhunskim hotelima. Uz određene treninge koje radi Zavod za zapošljavanje i hotelske kuće, mi tu imamo ogromni potencijal kojeg još više moramo iskoristiti, rekao je Ostojić u Otvorenom.

Bivši ministar turizma: Zašto ne bi učiteljica iz Slavonije vikendom radila u hotelu?

Njegova je izjava među nastavnicima izazvala brojne komentare u kojima ga većinom osuđuju, a jučer je oštrim statusom na Facebooku reagirala vukovarska nastavnica Lilijana Radobuljac. U cijelosti prenosimo njezinu reakciju.

– Bivši ministre turizma, Ostojiću!
Nadam se da ćete zauvijek ostati bivši.
Jer, i vi, kao većina koja ne želi znati, mislite da učiteljice imaju 3 mjeseca godišnjeg odmora.
Nemamo, nepoštovani. NEMAMO.
Na godišnji odmor idem oko 15.7., a vraćam se 20.8.
I tada bih trebala, što?
Čujem da imate raskošnu vilu Vista od 250 četvornih metara, s bazenom od 60 kvadrata u istarskom mjestu Zamask.
A ja bih, kao profesorica hrvatskoga jezika kod vas bila čistačica bazena ili skupljačica borovih iglica?
Kako vas nije sramota?
Umjesto da se borite da učitelji i nastavnici budu dostojanstveno plaćeni pa da za tih mjesec dana godišnjeg odmora (kao i svi zaposleni u RH) dođu na more, potroše i odmore…vi navijate da slavonske učiteljice, mrtve od reformi i kraja godine (kao i sve u RH) dođu raditi za vas?
Kada vas Slavonija toliko peče, imam i ja prijedlog – uskoro će metlice, kukuruz, vršidba…
Zaposlit ćemo vas u silosu, tako mudrog, na +45, pa dajte tu vašu (ne mogu ni veliko slovo V napisati) mudrost podijelite ovdje, s nama.
Zaboravili ste gladnu Istru poslije II.svjetskog rata. Zaboravili ste Slavoniju koja je hranila.
Sve mogu oprostiti, ali ponižavanje NE.
Učitelje nećete, ha?
Ništa spolna ravnopravnost?
Sram vas bilo, još jednom.
Srećom je Istra puna divnih ljudi. Vi niste ni Istra ni dobar čovjek.
I onaj tko vam je dao priliku da progovorite – sram ga bilo.
Dno.
Ne stavljajte Slavoniju u usta, svi kojima draga nije.
Mi možemo sve.
I rat, i granicu, i izbjeglice, i poplave.
Sve možemo.
Ali, ponižavati nas nećete!
P. S. Tko hoće i može, ići će raditi. Ali, ne na tvoj i takav prijedlog. Jer, učiteljica iz Karlovca nije dobra, ha?, napisala je Radobuljac.

One comment

  1. Bravo kolegice!
    Ova kreatura od bivšeg političara usuđuje se nastavnički poziv uopće uzeti u usta! Koliko se sjećam, on je bio smijenjen zbog sukoba interesa ili kakvog već skandala, a osuđen, naravno, nije. Ja ne mogu vjerovati da, itko normalan, može ovako poniziti drugu osobu. Ali tako, nažalost, razmišljaju skoro svi političari. I dok nastavnici iz cijele Hrvatske ne uzmu stvar u svoje ruke i konačno postanu složni bit će nam ovako!

Odgovori