Pretraga

Zadarski učenici bez nastave: Snažno nevrijeme uzrokovalo neprilike, a nekim školama zbog poplava prijeti i moguća šteta

A- A+

U Zadru danas nema nastave za sve osnovne i srednje škole zbog snažnog nevremena. Nakon što su mnogobrojne škole odgodile nastavu u jutarnjoj smjeni, na sastanku Stožera civilne zaštite Grada Zadra donesena je odluka o odgodi nastave u poslijepodnevnoj smjeni u svim osnovnim i srednjim školama na području grada Zadra. Također, sve škole u obavezi su osigurati dežurstva profesora i djelatnika i prihvat djece u slučaju da neko od učenika ipak dođe u školu.

Prognoza za Zadar ne donosi smirenje ciklone Gracija. Državno hidrometeorloški zavod jaku kišu najavljuje sve do sutra popodne. Maksimalna temperatura u Zadru danas će se kretati oko 20 stupnjeva. Stabilno vrijeme očekuje se tek u srijedu.

Odgoda nastave krenula jutros

Poplavljena su dvorišta nekih škola, kao na primjer zajedničko dvorište Gimnazije Jurja Barakovića i Vladimira Nazora. Obje škole odgodile su jutarnju smjenu. Istu zgradu s ove dvije gimnazije dijele i Prirodoslovno – grafička škola te Škola primijenjenih umjetnosti koje su također odgodile nastavu još u ranim jutarnjim satima.

Ove škole nalaze se na samom Poluotoku. Jedina osnovna škola starog grada, Petar Preradović, također je, prema pisanju portala zadarski.hr, odgodila nastavu.

Gimnazije Franje Petrića te Klasična gimnazija Ivana Pavla II. na svojim Facebook stranicama objavile su da nastavu nije moguće održati zbog vremenskih neprilika.

Osim cesta, poplavile i neke škole

Ciklona Gracija donijela je mnogobrojne probleme Zadru, a poplavljene su i neke škole. Strukovna škola Vice Vlatkovića za portal Antena Zadar izjavila je da je sve poplavilo te da su radione uništene.  I oni su morali odgoditi nastavu.

Poplavila je i osnovna škola Zadarski otoci na Bilom brigu

– Obavještavamo učenike i roditelje da se nastava neće održavati ni u prvoj ni u drugoj smjeni dana 11. rujna 2017. godine, zbog prodora vode u prostore škole zbog čega smo ostali i bez struje. Ukoliko nam vremenske prilike dozvole sanacija prostora bit će izvršena danas tako da bi se od sutra, 12. rujna nastava održala po redovnom rasporedu, objavljeno je na web stranici škole.

Grad Zadar objavio je preporuku građanima da izbjegavaju korištenje cestovnog prometa. Naime, mnoge ulice su poplavljene i njima teku bujice vode. Za djecu je jutros bilo sigurnije ostati u kućama, a posebno za učenike koji do škole putuju iz okolnih mjesta.

U samo dva sata palo je 156 litara kiše koja pada više od četiri sata bez prestanka.

– Sve službe su na terenu, sva djeca i učenici koji su jutros stigli primljeni su u škole i vrtiće, piše na stranicama Grada. Ipak, na Facebook stranici Klasične gimnazije stoji da su učenici koji su došli u školu morali otići kućama.

Zadarski učenici bez nastave: Snažno nevrijeme uzrokovalo neprilike, a nekim školama zbog poplava prijeti i moguća šteta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap