Zagreb dobio novu školu: Pogledajte kako izgleda moderan prostor za 450 učenika

Glavni grad bogatiji je za jednu osnovnu školu. Iako je početak rada bio prvotno najavljen u ponedjeljak, zbog tehničkih razloga OŠ Središće otvorena je u utorak. Na 5.869 m2 nalazi se 16 učionica i kabineta te dvodijelna sportska dvorana. Školu može pohađati 450 učenika u jednoj smjeni, no interes za preseljenje očito je bio veći.

foto: Grad Zagreb|Facebook

– Zbog tehničkih razloga OŠ Središće neće početi s radom u ponedjeljak 13. 1. 2020. Svi učenici u ponedjeljak nastavljaju s nastavom u Oš Zapruđe prema rasporedu za plavi tjedan, glasila je tako obavijest na stranicama OŠ Zapruđe.

U Zagrebu je otvorena nova škola: Zavirite u moderne učionice i dvoranu za tjelesni

U utorak, dan nakon planiranog, u Zagrebu je ipak otvorena nova, 111. osnovna škola. OŠ Središće nalazi se na adresi SR Njemačke 2a. Brutto je površine 5.869m2. Ima 16 učionica i kabineta, prateće prostorije te dvodijelnu sportsku dvoranu.

Iz Grada su se pohvalili kako misle na obrazovanje.

– Školu je jutros svečano, zajedno sa suradnicima, otvorio gradonačelnik Milan Bandić. Grad Zagreb uvrstio je izgradnju ove škole među prioritete, s ciljevima kvalitetnijeg i dostupnijeg obrazovanja. Organiziran je i rad produljenog boravka za učenike od 1. do 3. razreda, a njezinom izgradnjom rasterećene su osnovne škole Ive Andrića i Zapruđe u susjednim naseljima, objavili su iz Grada.

Gradonačelnik se također pohvalio kako brinu o obrazovanju.

– Prije tri godine je na mjestu na kojem danas otvaramo 111. gradsku osnovnu školu bila velika ledina, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

No iako škola može primiti 450 učenika u jednoj smjeni, sudeći po obavijestima na stranicama ‘stare’ OŠ Zapruđe, izgleda da je interes za upis, odnosno premještaj, bio veći.

Roditelje/skrbnike koji su potpisali anketni upitnik o prelasku svoje djece, a kuća/stan se nalazi na popisu ulica koje pripadaju OŠ Središće, molimo da potvrde prelazak.

Roditelje/skrbnike koji su u postupku preseljenja na neku od navedenih ulica, molimo da nam dostave  kupoprodajni ugovor ili potvrdu o prebivalištu.

To nam je važno zbog toga što je upisno područje dosta veliko a želimo svim učenicima sa mrežnog područja Škole osigurati adekvatan prostor za rad, stoji na stranicama OŠ Zapruđe, a koju je potpisala privremena ravnateljica OŠ Središće Violeta Vragotuk.

Zašto je veliki broj učenika poželio promijeniti školu, nije poznato. Možda bi i u starije škole trebalo (više) ulagati.

Odgovori