Pretraga

U Zagrebu je otvorena nova škola: Zavirite u moderne učionice i dvoranu za tjelesni

A- A+

Nova nastavna godina za preko 460 tisuća hrvatskih školaraca započela je ovoga ponedjeljka. Za 272 osnovaca s područja Ivanje Reke i Resnika ovaj početak poseban je jer od danas nastavu pohađaju u novotvorenoj i modernoj opremljenoj OŠ Ivanja Reka.

Kamen temeljac za izgradnju Osnovne škole Ivanja Reka položen je krajem svibnja prošle godine, a danas je ta škola konačno otvorila svoja vrata učenicima.

Izdvojeni članak

Sutra počinje nastava, a mi donosimo pregled 5 najvažnijih novosti u ovoj školskoj godini


Sutra počinje nastava, a mi donosimo pregled 5 najvažnijih novosti u ovoj školskoj godini
– Otvaranjem nove Osnovne škole Ivanja Reka, 110. osnovne škole u Gradu Zagrebu, više od dvije stotine učenika koji su do danas iz Ivanje Reke svakodnevno putovali na nastavu u Osnovnu školu Frana Krste Frankopana i Osnovnu školu Žitnjak sada će moći pohađati nastavu u blizini svojih domova, čime će njihovim roditeljima biti olakšana organizacija svakodnevnog života i usklađivanje s ostalim obiteljskim i društvenim obvezama, kazao je na otvorenju OŠ Ivanja Reka gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.

Kako su priopćili iz Grada, zgrada broji 16 učionica s pratećim kabinetima, a raspolaže i trodijelnom školskom sportskom dvoranom, školskom knjižnicom, učeničkim kubom blagovaonicom te vanjskim prostorom u sklopu kojega se nalaze sportska igrališta i školski vrt.

– Školsku godinu 2019./2020. škola započinje s radom u jednoj smjeni za 272 učenika u 16 razrednih odjela, od čega je osam odjela razredne i osam predmetne nastave. U školi je organiziran i program produženog boravka u dvije odgojno-obrazovne skupine za potrebe 36 učenika od I. do IV. razreda, priopćeno je iz Grada.

Ukupna vrijednost radova na novoj OŠ Ivanja Reka iznosi 96.315.703‬,51 kn (s PDV-om), a izvođači su ING-GRAD d.o.o. i PROJEKTGRADNJA plus d.o.o.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap