Pretraga

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije jedna županija hitno vraća učenike na online nastavu

A- A+

Tek što su se vratili u škole, dio dubrovačkih učenika vraća se na online nastavu i to već od sutra. Razlog je pogoršanje epidemiološke situacije na jugu Hrvatske.

Foto: Dids; Pexels

Kao i njihovi vršnjaci u ostatku Hrvatske, većina učenika Dubrovačko-neretvanske županije nedavno se vratila u klupe. No, na jugu zemlje ovih je dana došlo do značajnog pogoršanja epidemiološke situacije, pa se dio učenika DNŽ ponovno vraća na online nastavu i to već od sutra.

– Dubrovačko-neretvanska županija, s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije na širem dubrovačkom području, a u koordinaciji sa Stožerom CZ DNŽ, ZZJZ DNŽ, Gradom Dubrovnikom i Općinom Župa dubrovačka, dala je preporuku da od četvrtka 25. veljače do ponedjeljka 8. ožujka, sve osnovne i srednje škole u Dubrovniku, Župi dubrovačkoj i Konavlima primjenjuju model C, odnosno da učenici pohađaju nastavu online. Od ove preporuke izuzeti su jedino učenici završnih razreda srednjih škola u spomenutim jedinicama lokalne samouprave. Podsjetimo, preporuka o uvođenju modela C već je ranije dana za sve osnovne škole u Općini Konavle. Kao i sve prije, i ova današnja preporuka će biti podložna promjenama ovisno o razvoju epidemiološke situacije, priopćeno je iz DNŽ.

Izdvojeni članak

Nema online nastave: Dva zagrebačka fakulteta donijela odluke – studenti se vraćaju u klupe

Inače, prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, s proteklim utorkom uvjerljiva većina škola provodi nastavu prema A modelu u kojem su svi u klupama. Takvih je gotovo 75%. Mješoviti B model prema kojemu je dio učenika naizmjenično po danima ili tjednima na online nastavi, a dio u školama, provodi se u malo više od jedan posto škola. Na C modelu nastave do jučer su bile 32 škole (2,35%), a detaljnije podatke Ministarstva o odabiru pojedinog modela možete vidjeti u tablici u nastavku.

Modeli nastave i broj škola|izvor: MZO

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije jedna županija hitno vraća učenike na online nastavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap