Pretraga

Zbogom mamurluku: Sveučilišni profesor osmislio napitak koji djeluje kao alkohol, ali to nije

A- A+

Nije tajna da većina ljudi, posebice mladih voli se opustiti uz pokoju čašicu viška, no popratni mamurluk nikome nije drag. Glavobolja, mučnina i sve ostalo što dolazi kad pretjeramo s ‘rundanjem’, zahvaljujući sveučilišnom profesoru Davidu Nuttu uskoro bi trebalo biti prošlost. 

Izdvojeni članak

Što se dogodi u vašem mozgu kada se ne sjećate ničega zbog alkohola

On je naime, osmislio ‘čudotvorni’ napitak koji imitira sve pozitivne učinke alkohola bez negativnih posljedica na organizam i rituale jutro nakon opijanja. Alcosynth ime je nove vrste sintetičkog alkohola za čije je otkriće zaslušan profesor Imperial Collega u Londonu, prenosi Independent.

Profesor David Nutt bio je ujedno i bivši savjetnik tamošnje Vlade po pitanju droga, a za britanski portal otkrio je da je patentirao 90 različitih vrsta Alcosynta koji bi uskoro mogli na policama stati uz bok viskiju, džinu i drugim pićima. Razlika je jedina u tome što će konzumatori novog napitka biti lišeni mučnina, glavobolja i suhoću u ustima. 

Ovaj napitak trenutno prolazi kroz strogo testiranje, a već sad je dokazano kako se radi o potpuno za mozak neotrovnom piću.

– Svjesni smo činjenice što alkohol stvara u mozgu, a u posljednjih 30 godina mnogo se toga dokazalo. Znam na koje dijelove alkohol pozitivno djeluje na mozak pa ih možemo replicirati, uz to ne dirajući dijelove mozga na koje to djeluje poražavajuće, otkriva Nutt.

Premda će proći još neko vrijeme kad će ovo piće biti u službenoj prodaji, već sad profesor otkriva kako se može idealno mješati uz koktele, a poput alkoholnih pića njegovo će djelovanje početi tek nekon nekoliko čašica i prestaje nakon nekoliko sati. I dok se neki zgražaju nad činjenicom oko konzumacije lažnog alkohola, pobornici Alcosyntha vjeruju kako će na taj način pogodovati smanjenju broja oboljelih od učinka alkohola. 

Zbogom mamurluku: Sveučilišni profesor osmislio napitak koji djeluje kao alkohol, ali to nije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap