Pretraga

Županija objavila imena najboljih nastavnika i škola: Nagradili su ih sa sedam tisuća kuna

A- A+

U srijedu je obilježen Svjetski dan učitelja, a na taj dan iznosom od 10.000 kuna bruto nagrađeno je 513 najboljih nastavnika u Hrvatskoj. No, to nije jedina dodijeljena nagrada – najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike i obrazovne ustanove nagradila je i Primorsko-goranska županija nagradom od sedam tisuća kuna.

Nagrada najboljim prosvjetnim djelatnicima PGŽ | Foto: Primorsko-goranska županija

Jučerašnji Svjetski dan učitelja bio je prilika da se nagrade neki od najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika, a to je učinila i Primorsko-goranska županija. Kako prenosi Novi list, riječ je o nagradi koja se dodjeljuje već 23 godine, a ove godine ona iznosi sedam tisuća kuna.

Tko su najbolji?

Iz Primorsko-goranske županije priopćeno je kako su ovogodišnje nagrade pripale su Osnovnoj školi Čavle i Gimnaziji Andrije Mohorovičića Rijeka, te profesorici Hrvatskog i engleskog jezika i književnosti u OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko Davorki Nekić, učiteljici tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Čavle Bojani Kukec, nastavniku harmonike u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka Volodimiru Balyku i Aleksandri Brmboti, nastavnici matematike i informatike u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab.

Ukupan broj prijava ove je godine bio 26, a iz županije navode da su se kandidirale četiri ustanove – tri osnovne škole i jedna srednja škola. Od odgojno-obrazovnih djelatnika konkuriralo je ukupno njih 22, -12 djelatnika osnovnih škola, devet srednjih škola te jedan djelatnik Centar za odgoj i obrazovanje, jedine ustanova koja objedinjuje osnovnu i srednju školu.

Izdvojeni članak
nastavnica piše na ploči

Izašla je lista 513 najboljih nastavnika u Hrvatskoj, provjerite je li vaš na tom popisu

Nagrada kao kruna rada

– Kada tražite izvrsne među mnogim dobrima, to potiče i druge da budu još i bolji, rekao je župan Zlatko Komadina.

Uz čestitke nagrađenim uputio čestitke svim prosvjetnim djelatnicima kojima je zahvalio što obrazuju djecu.

– Svjetski dan učitelja jedna je od najljepših prigoda da se zahvalimo profesorima i učiteljima za doprinos odgojno-obrazovnom radu, istaknula je pročelnica za obrazovanje Edita Stilin.

Jedna od laureata, profesorica Davorka Nekić iskazala je zadovoljstvo što je upravo na Svjetski dan učitelja, kao krunu svojeg šesnaestogodišnjeg rada primila ovu nagradu, kao i činjenicu da je njezin rad prepoznat je diljem županije. Spomenula je kako su generacije učenika koje dolaze definitivno digitalne generacije, što pred sve profesore postavlja izazov kako im približili program na zabavan i lako prihvatljiv način, navodi se u priopćenju Primorsko-goranske županije.

Podsjetimo, jučer je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nagrađeno je 513 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u 2021./2022. godini, a dobili su nagradu od 10.000 kuna bruto. Popis dobitnika možete vidjeti ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap