Pretraga

Često postavljana pitanja: Kalkulator bodova matura

Često postavljana pitanja: Kalkulator bodova matura

kalkulator bodova matura

Što je Kalkulator bodova za maturu?

Kalkulator bodova za maturu alat je koji služi za preračunavanje prosjeka ocjena iz srednje škole i ocjena s mature u bodove za upis na neko visoko učilište.

Kako mogu izračunati bodove za upis faksa?

Potrebno je odabrati instituciju koju želite upisati, a potom i studij, odnosno željeni smjer. Nakon toga, potrebno je upisati prosjeke ocjena svih razreda srednje škole i prosjek svih ocjena sveukupno. Uz to, potrebno je upisati postotke riješenosti mature, za predmete koji se traže. Odabirom studija sustav će automatski prepoznati koji su uvjeti upisa te će samo to biti i ponuđeno. Nakon što sve upišete, kliknite ‘Izračunaj’.

Kako odabrati visoko učilište i studij koji želim upisati, a za koji mi trebaju bodovi?

Dolaskom na sučelje Kalkulatora bodova za maturu pojavit će vam se padajući izbornik svih visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj. Nakon što odaberete instituciju, pojavit će se i studijski programi, odnosno smjerovi koje možete upisati na toj instituciji.

Jesu li podaci u kalkulatoru bodova točni, odnosno ažurirani?

Trenutačno vidljivi podaci vrijede za školsku godinu 19./20.

Što ako ne znam koji mi je prosjek ocjena na maturi jer još nisu stigli rezultati?

Nema veze. Možeš upisati bodove koje očekuješ ili koje želiš ostvariti. Ovo će onda biti i dobar način da se motiviraš kako bi tvoj rezultat na maturi bio što bolji!