Nakon suspenzije dekanice, studenti se okupili pred Filozofskim i zapjevali ‘Bella Ciao’

Studenti Filozofskog jutros su se okupili ispred zgrade fakulteta i transparentima iskazali podršku suspendiranoj dekanici Vesni Vlahović-Štetić. Sveučilištu, koje je za obnašatelja dužnosti dekana predvidjelo prorektora Miljenka Šimpragu, među ostalim oštro su poručili kako ‘nema (primo)predaje’. U nekom trenutku okupljeni su zapjevali poznatu partizansku budnicu ‘Bella Ciao’.

Read more

Drama na Filozofskom: Rektor Boras suspendirao dekanicu, svog prorektora postavio na čelo fakulteta

Zagrebački rektor Damir Boras upravo je suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesnu Vlahović Štetić. Kako rektor navodi u Odluci, dekanica je suspendirana u prvom redu zbog presude Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj je dekanica pravomoćno osuđena za šikaniranje, odnosno mobing prorektora Ante Čovića, tada zaposlenika Filozofskog fakulteta.

Read more

Blaženki Divjak novi je šef rektor Boras: Nakon 3 godine sukoba, bit će to ‘tvrda kohabitacija’

Nakon porazno lošeg izbornog rezultata za nju, a iznenađujuće dobrog za HDZ, Blaženka Divjak najavila je svoj odlazak s funkcije ministrice znanosti i obrazovanja. Goruću fotelju resora, kako ju je nekad nazivala, zamijenit će onom profesorskom. No, da bi mogla biti jednako, a i znatnije vruća govori i činjenica da se Divjak vraća na profesorsku poziciju na Sveučilištu u Zagrebu gdje će joj de facto ‘šef’ biti rektor Damir Boras.

Read more
1 2 3 483