Pretraga

Drugi najveći grad raspisao natječaje za studentske stipendije: Mogu dobiti od 800 do 1.000 kn mjesečno

A- A+

Grad Split raspisao je natječaj i javni poziv za stipendije za studente. Jedan od njih namijenjen je studentima slabijeg imovinskog stanja, a drugi studentima s invaliditetom. Studenti koji studiraju u Splitu imaju pravo na stipendiju od 800 kuna mjesečno, a oni koji se školuju izvan prebivališta primat će mjesečno 1.000 kuna.

novac

Foto: srednja.hr

Nova akademska godina započela je početkom ovog mjeseca, a s njom su krenuli i natječaji za stipendije.

Natječaj za studente slabijeg imovinskog stanja

Grad Split otvorio je ovih dana natječaj za studente koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, a u tu su svrhu ove akademske godine osigurana dva milijuna kuna. Uvjete natječaja i obrasce potrebne za prijavu možete pronaći ovdje.

– Radi se o sustavnoj podršci studentima slabijeg imovinskog stanja kako bi, uz marljivo učenje, sa što manje prepreka ravnopravno sudjelovali u obrazovnom procesu te u konačnici razvili svoje potencijale. Mjesečna potpora Grada za studente slabijeg imovinskog stanja iznosi 800 kuna ukoliko studiraju u Splitu i 1.000 kuna ukoliko studiraju van Splita. Prošle godine pravo na financijsku potporu ove vrste ostvarilo je 120 splitskih studenata, stoji u priopćenju Grada.

Dodatno u obavijesti piše kako se prijava upućuje preporučenom poštom na adresu Grad Split – Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Obala kneza Branimira 17, 21000 Split, s naznakom ‘Prijava za dodjelu potpore’, a može se i osobno predati u pisarnici Grada Splita na istoj adresi. Rok za prijavu je poprilično dug – studenti koji ispunjavaju uvjete iz poziva mogu se za primanje potpore javiti do kraja travnja 2022. godine. No,. iz Grada naglašavaju da prijava podnesena do 30. studenoga 2021. godine omogućava odobravanje potpore za studente od listopada 2021. Sve prijave podnesene nakon 30. studenoga realizirat će se od mjeseca podnošenja.

Izdvojeni članak
novac kune

Natječaj za dodjelu državnih stipendija u 2021./2022. godini

Potpore učenicima i studentima s invaliditetom

Osim poviše navedenog natječaja, treću godinu zaredom u Splitu je objavljen i Poziv za dodjelu potpora učenicima srednjih škola i studentima s invaliditetom. Za tu je namjenu u proračunu osigurano 150.000 kuna, a tekst javnog poziva i popratne obrasce zaintresirani učenici i studenti mogu pronaći ovdje.

– Poziv je otvoren 30 dana, a financijska potpora iznosi 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola s invaliditetom, 800 kuna mjesečno za studente s invaliditetom koji studiraju u Splitu i 1000 kuna mjesečno za studente s invaliditetom koji studiraju van Splita. Prošle godine pravo na financijsku potporu ove vrste ostvarilo je 23 učenika i studenta, stoji u priopćenju Grada.

Rok za prijavu na ovaj javni poziv je 15. studenoga 2021. godine. Prijava se upućuje preporučenom poštom na adresu Grad Split – Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Obala kneza Branimira 17, 21000 Split, s naznakom ‘Prijava za dodjelu potpore osobama s invaliditetom’, a može se i osobno predati u pisarnici Grada Splita na istoj adresi.

– Povjerenstvo će utvrditi listu novih kandidata za dodjelu potpore prema slijedećim kriterijima: invaliditet i težina oštećenja, uspjeh u školovanju, postignuti i priznati izvanškolski rezultati učenika na jednom području znanosti, umjetnosti ili sporta, stoji u obavijesti grada.

Drugi najveći grad raspisao natječaje za studentske stipendije: Mogu dobiti od 800 do 1.000 kn mjesečno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap