Pretraga

Fakulteti se opraštaju od tragično preminulih brucoša, na PMF-u nastava počinje minutom šutnje

A- A+

U mjestu kod Posušja u BiH u novogodišnjoj je noći preminulo osmero studenata, svi 2001. godište. Njihova beživotna tijela pronađena su u vikendici gdje su čekali novu godinu, a prema posljednjem službenom izvještaju MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, sumnja se na gušenje plinom. Troje tragično stradalih bili su brucoši splitskih fakulteta, PMF-a i FESB-a, koji se od njih opraštaju.

Sveučilište u Splitu|foto: srednja.hr

Sa Sveučilišta u Splitu jučer su potvrdili kako su troje od osmero preminulih mladih kod Posušja, njihovi studenti. Mirela Rezo bila je brucošica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Na splitskom PMF-u nastava počinje minutom šutnje

– S neizmjernom tugom objavljujemo da je u tragičnom događaju u Posušju, koji je prerano ugasio osam mladih života, preminula Mirela Rezo, studentica prve godine preddiplomskog studija biologije na našem fakultetu. U ime zaposlenika i studenata Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, ovim putem izražavamo najdublju sućut obitelji i prijateljima naše Mirele, objavio je PMF na svojoj web stranici.

Dekan PMF-a Nikola Koceić – Bilan, rekao je za Dalmatinskiportal.hr kako će otići na ispraćaj  te da u ponedjeljak sva nastava na PMF-u počinje minutom šutnje. Kolegij iz biologije će biti odgođen.

– Užas, užas, nezapamćena tragedija. Sve nas je baš potreslo. Ne pamtim ni kao student ni kao profesor ovoliku tugu. Mirela je studirala biologiju, od rujna je na našem fakultetu, brucošica, dijete koje je praktički tek počelo živjeti. Nije stigla ni osjetiti radost studentskog života, kaže Koceić Bilan za Dalamtinskiportal.hr.

Izdvojeni članak

Troje preminulih iz BiH bili su studenti PMF-a i FESB-a Splitu: ‘Prekinuti su njihovi snovi i želje’

‘Ne postoje riječi kojima možemo opisati neizmjernu bol i tugu’

Preminuli Marija Pavković i Stipe Romić bili su studenti na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

– Novu 2021. godinu započinjemo na najgori mogući način: viješću kako je u užasnoj tragediji, koja se u novogodišnjoj noći dogodila u Posušju, živote izgubilo dvoje naših studenata: Marija Pavković i Stipe Romić. Marija i Stipe tako, na žalost, nikad neće dobiti priliku završiti preddiplomski sveučilišni studij Elektrotehnike i informacijske tehnologije, koji su na našem fakultetu započeli u rujnu. Ne postoje riječi kojima možemo opisati neizmjernu bol i tugu koju osjećamo te ovim putem upućujemo izraze najdublje sućuti obiteljima, prijateljima i kolegama preminulih studenata, čiji su životi i snovi prerano ugašeni. Počivali u miru, stoji u objavi na webu FESB-a.

Podsjetimo, ostalih petero preminulih studenti su Sveučilišta u Mostaru. Ivan Miličević studirao je na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Žana Pavković na Filozofskom fakultetu, Mia Soldo na Pravnom, Stipe Pavković na mostarskom Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike te Stjepan Jukić na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.