Pretraga

Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje: Novi studij na VERNu

A- A+

Na Veleučilištu VERN’ otvara se novi novi preddiplomski studij Filmskoga, televizijskog i multimedijskog oblikovanja, koji će osposobljavati stručnjake za osmišljavanje i oblikovanje audiovizualnih sadržaja u izuzetno propulzivnom području kreativnih industrija.

www.vern.hr

Studenti zainteresirani za osmišljavanje i oblikovanje audiovizualnih sadržaja od sada se za to područje mogu školovati na novootvorenom preddiplomskom studiju Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja na Veleučilištu VERN’, prenosi vern.hr. Studij će objediniti stručna znanja i vještine iz područja filma, televizije, produkcije, dizajna i multimedije.

Studenti će na novootvorenom studiju pohađati kolegije s područja filmologije, multimedije, filmske i televizijske režije, dramaturgije, produkcije, montaže, dizajna, kompjutorskih igara, copywritinga, računalne animacije, psihologije medija, marketinga i zaštite autorskih prava u kreativnim industrijama.

Među stručnjacima i predavačima koji će studenticama i studentima prenositi znanja nalaze se i filmski redatelj Vinko Brešan, televizijski autor i producent Robert Knjaz, filmski producent Ivan Maloča te konceptualni umjetnik Dalibor Martinis. Razlozi za pokretanje ovoga studija nalaze se i gospodarstvu, u kojem kreativna industrija zauzima 4,5 posto europskog BDP-a te predstavlja značajan generator novih radnih mjesta u Europi.