Pretraga

[FOTOGALERIJA] Veliki uspjeh naših FER-ovaca: Srebro na međunarodnoj Elektrijadi

A- A+

Od 12. do 17. svibnja 2016. godine, studenti i djelatnici FER-a sudjelovali su na međunarodnom studentskom natjecanju Elektrijada 2016. koje je održano u Riminiju, u Italiji. U konkurenciji više od 1.800 studenata s dvadeset elektrotehničkih fakulteta iz regije, FER je osvojio drugo mjesto.  

Izdvojeni članak

Studentski dvojac s FER-a osmislio imenik koji slijepima olakšava život

Iako je u ukupnom poretku zagrebački FER osvojio drugo mjesto, FER-ovi studenti i djelatnici bili su prvi u sportskom dijelu Elektrijade. FER-ovci su osvojili zlato u nogometu, rukometu, stolnom tenisu, veslanju i krosu, srebro u odbojci i broncu u košarci. FER-ovke su osvojile zlato u veslanju, a srebro u krosu i stolnom tenisu. Drugi u sportu bio je ETF Beograd, a treći FTN Novi Sad. 

Cilj Elektrijade jest, prije svega, potaknuti druženje među studentima, natjecanjima u znanju istaknuti najbolje buduće inženjere te sportskim natjecanjima popularizirati sveučilišni sport. Ove godine na Elektrijadi u Italiji je sudjelovalo dvadeset fakulteta među kojima ih je sedam bilo iz Hrvatske: FESB Split, FOI Varaždin, ETF Osijek, RITEH Rijeka, Algebra Zagreb, TVZ Zagreb i FER Zagreb te trinaest fakulteta iz regije ETF Beograd, ETF Sarajevo, FTN Novi Sad, ELFAK Niš, ETF Banja Luka, FTN Čačak, ETF Istočno Sarajevo, FEIT Skopje, FET Tuzla, ICT Beograd, RAF Beograd, FPN Beograd i FIN Kragujevac.