Pretraga

Hrvatsko sveučilište obavijestilo studente: Vraćamo se na oblik nastave kakav je bio prije pandemije

A- A+

I dok mnoga sveučilišta još nisu otkrila kakav oblik nastave studente i nastavnike očekuje od jeseni, Sveučilište u Dubrovniku više od mjesec dana prije početka nastave studente je obavijestilo da će nastava biti uživo. Da budemo precizniji, najavili su ‘vraćanje na kontaktni oblik izvođenja visokoškolske nastave kakav je postojao i prije pandemije’.

Studentski dom Dubrovnik | foto: Vlada RH

– Prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja te temeljem preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nastava na Sveučilištu u Dubrovniku u akademskoj godini 2021./2022. odvijat će se uživo, to jest u učionicama. Upute o epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi bit će poslane naknadno, ususret početku nastave, stoji u poruci Sveučilišta u Dubrovniku.

Dubrovačko sveučilište vraća se dobrom, starom modelu nastave uživo. Kažu kako su u uvjetima izazvanim pandemijom virusa COVID-19, koji su zahtijevali smanjenje fizičkog kontakta u cilju zaštite zdravlja, visoka učilišta bila prisiljena veći dio svog nastavnog procesa u dijelu akademskih godina 2019./2020. i 2020./2021. prenijeti u virtualno okruženje. No, prisilama je očito došao kraj.

– U nadolazećoj akademskoj godini 2021./2022. koja počinje u listopadu  predstoji vraćanje na kontaktni oblik izvođenja visokoškolske nastave kakav je postojao i prije pandemije, a prema epidemiološkim mjerama i uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, poručuju.

U kontaktu su, kažu, s mjerodavnim institucijama te će po zaprimanju uputa poslati obavijest o epidemiološkim mjerama kojih će se trebati pridržavati u izvođenju nastave.