Pretraga

Još uvijek možete postati student: Najmlađe sveučilište otvorilo treći rok upisa na fakseve

A- A+

Nesrazmjer u broju upisnih mjesta i stvarnom broju kandidata koji upisuju fakultete bio je vidljiv i ove godine, pa je tako nakon jesenskog upisnog roka prazno ostalo oko 11 tisuća mjesta. Kvote su ostale nepopunjene i na nekim studijima Sveučilišta u Slavonskom Brodu, koje će provoditi i treći rok upisa.

foto: pixabay

Najmlađe hrvatsko, Sveučilište u Slavonskom Brodu, donijelo je odluku o tome da će nakon ljetnog i jesenskog provesti i treći rok upisa na studije, s obzirom na to da je kvota ostala nepopunjena nakon prva dva roka. Za redovite studente slobodna su ostala 162 mjesta, a za izvanredne 101 mjesto.

Broj preostalih mjesta na studijima Sveučilišta u Slavonskom Brodu za III. upisni rok 2021.

– Studenti koji su već jednom upisali prvu godinu studija u statusu redovitog studenta na nekom visokom učilištu u Republici Hrvatskoj (obavezno je priložiti potvrdu o istome sa ranije upisanog studija), a žele ponovno upisati I. godinu studija u statusu redovitog studenta na Sveučilištu u Slavonskom Brodu, dužni su platiti školarinu prilikom upisa, stoji u obavijesti Sveučilišta.

Naglašavaju kako su kandidati, koji su 2020. završili srednju školu ili su je završili 2010. i kasnije, za prijavu željenih studija obavezni položiti ispite državne mature. Oni koji su školu završili prije 2010. godine nisu obvezni položiti maturu. Ti kandidati ne dobivaju bodove koji se odnose na taj dio vrednovanja, već se za upis natječu samo ocjenama koje su stekli tijekom srednjoškolskog obrazovanja ili posebnim postignućima.

Od dokumenata je za prijavu potrebno poslati obrazac prijave, potvrdu o položenim ispitima državne mature (original + preslika) ili svjedodžbu o završnom ispitu srednje škole i svjedodžbe sva četiri razreda srednje škole, rodni list, original ili ovjerenu presliku domovnice.

– Prijave za treći rok primat će se od 24. rujna do 28. rujna, a podnose se osobno ili šalju poštom na adresu Sveučilište u Sl. Brodu, Trg I. Brlić-Mažuranić 2, 35000 Sl. Brod s naznakom ‘Prijava za III. upisni rok’. Rang lista trećeg upisnog roka bit će objavljena 30. rujna na internetskoj stranici Sveučilišta. Upis pristupnika koji ostvare pravo obavit će se 1. listopada prema obavijesti koja će pravovremeno biti objavljena na internetskoj stranici Sveučilišta.

U nastavku možete vidjeti službenu odluku Sveučilišta o trećem roku, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [235.23 KB]