Pretraga

Ljetna palačinkijada s plemenitim ciljem: Dođi i sudjeluj u humanitarnoj akciji studenata farmacije

A- A+

Da slađe ne može biti. Dobar je to opis projekta koji studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta organiziraju već više od 10 godina. Radi se o Ljetnoj palačinkijadi, manifestaciji na kojoj studenti spremaju razne slastice, kolače i palačinke koje se potom prodaju, a sav novac ide u humanitarne svrhe. Ovogodišnja održava se u utorak, 29. svibnja od 10 do 18 sati u dvorištu Fakulteta. Sredstva će ovog puta ići udruzi Ivanečko sunce koja brine o osobama s intelektualnim poteškoćama.

Prošlo je više od deset godina kada su po prvi puta mladi farmaceuti i medicinski biokemičari pokrenuli ovaj, nadasve slatki projekt. Ljetna palačinkijada tako već tako ulazi u drugo desetljeće svojeg postojanja i konstantnog uveseljavanja onih kojima to puno znači. Ove godine humanitarna se palačinkijada održava u utorak, 29. svibnja od 10 do 18 sati, u dvorištu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu. Organizator je udruge studenata farmacije – CPSA – Croatian Pharmaceutical Students’ Association.

– Pridruži se još jednoj HUMANITARNOJ PALAČINKIJADI, kako bismo članovima udruge “Ivanečko sunce” stavili osmijeh na lice! Spremili smo brojna iznenađenja, stoga dođite 29.05. od 10 do 18 sati u dvorišnu prostoriju na raznorazne slastice, stoji u opisu Ljetne palačinkijade.

Prikupljen novac ide udruzi koja brine o osobama s intelektualnim poteškoćama

Posebnost Palačinkijade je upravo humanitarna osobnost, a svake godine sredstva se dodjeljuju nekoj udruzi ili instituciji. Ove godine sav prikupljen novac ići će udruzi Ivanečko sunce koja brine o osobama s intelektualnim poteškoćama.

Udruga Ivanečko sunce osnovana je 2001. godine, a prema podacima s mrežnih stranica broji oko 70 članova. Prema dostupnim podacima u Udruzi je zaposleno tek dvoje asistenata u suradnji s HZZ-om.

Ljetna palačinkijada s plemenitim ciljem: Dođi i sudjeluj u humanitarnoj akciji studenata farmacije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap