Pretraga

Neki prolaze s 5,0: Najjužnije hrvatsko sveučilište nagradilo najbolje studente, ovo su njihova imena

A- A+

Među visokoškolskim ustanovama koje nagrađuju studente s najboljim ocjenama nalazi se i Sveučilište u Dubrovniku. Ovih dana objavljena su imena dobitnika Rektorove nagrade najboljim studentima tog Sveučilišta, a na listi su se našla imena osmero studenata.

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku objavilo je konačnu listu za dodjelu Rektorove nagrade studentima za najbolji uspjeh u akademskoj 2020./2021. godini. Na listi se našlo osmero studenata: Ira Fabrio, Ema Thür, Anita Milić, Blaž Briški, Jure Pirjać Lina Šagi, Đivo Testen i Marin Milinković. Na privremenu listu nije stigao niti jedan prigovor, a nagrada se dodjeljuje temeljem prijedloga samih sveučilišnih odjela. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa,

– Rektorova nagrada dodjeljuje se svake godine po jednom najboljem studentu na svakom sveučilišnom odjelu i studiju izvan odjela, a za ostvareni najbolji težinski prosjek ocjena te završetak preddiplomskog studija u roku od tri godine ili diplomskog studija u roku od dvije godine. Rektor može donijeti odluku da se nagrada dodijeli većem broju studenata s istog odjela ako su ostvarili jednaki, najviši težinski prosjek ocjena, stoji u obrazloženju nagrade.

Kako piše u pravilniku Sveučilišta u Dubrovniku, težinski prosjek ocjena utvrđuje se tako da se pojedinačne ocjene ispita svih predmeta pomnožene s pripadajućim brojem ECTS-a zbroje, a rezultat podijeli zbrojem ECTS-a svih predmeta.

Rektorove nagrade dodijelit će se u prigodi svečanih promocija diplomiranih studenata Sveučilišta u Dubrovniku tijekom 2022. godine.

Popis nagrađenih studenata i njihove prosjeke možete vidjeti u tablici u nastavku. Napomena, ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [233.91 KB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap