Pretraga

Objavljene rang-liste dobitnika državne STEM stipendije za 2020./2021. godinu

A- A+

I ove akademske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima znanosti. Prve rang-liste objavljene su ovog ponedjeljka, a studenti imaju pet dana da prihvate uvjete stipendiranja, u suprotnom se smatra kako su odbili stipendiju.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja upravo je objavilo rang-liste za dodjelu stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM području. Rang-liste još nisu dostupne javno, nego ih studenti mogu vidjeti u Sustavu državnih STEM stipendija. Da bi provjerili jesu li ostvarili pravo na stipendiju, studenti se u sustav prijavljuju [email protected] elektroničkim identitetom.

Studenti koji su ostvarili pravo imaju pet dana za prihvaćanje uvjeta stipendiranja, što se smatra činom sklapanja ugovora.

– Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 21. studenoga 2020. godine do 12 sati na poveznici, kojoj pristupa prijavom sa svojim [email protected] elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te da upiše SVOJ IBAN žiroračuna.Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga (do popunjenja kvote u narednim pomicanjima crta na rang-listama), priopćili su iz Ministarstva.

Izdvojeni članak
vojska

Žele privući buduće vojnike: Ministarstvo obrane povisuje iznos stipendija

Podsjetimo za kraj, državna STEM stipendija dodjeljuje se u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna i to za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja.

U nastavku se nalazi odluka o dodjeli STEM stipendije koju potpisuju ministar Radovan Fuchs, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.71 MB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap