Pretraga

Oslobodile se sobe u studentskim domovima: Spuštena bodovna granica za useljenje

A- A+

U studentskim domovima u Zagrebu oslobođena su mjesta, pa je ponovno spuštena bodovna granica za useljenje. U dom mogu useliti samo oni koji su se ljetos prijavili na natječaj i na njemu ostvarili najmanje 1.295 bodova.

Foto: Dominik Smolak

Studentski centar u Zagrebu ponovno je spustio bodovnu granicu za useljenje studenata u studentske domove. Useliti mogu oni koji su na ljetos održanom natječaju ostvarili minimalno 1.295 bodova. Podsjetimo, to je za 134 boda manje u odnosu na prve rezultate natječaja.

Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje nakon spuštanja bodovne granice, raspored po studentskim domovima mogu vidjeti na svojim osobnim web profilima. Rok za useljenje je 24. studeni, što uključuje i taj dan.

– Useljenje je moguće isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu! Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine. Stanari koji usele u dom do 15. dana u mjesecu plaćaju puni iznos mjesečne stanarine, a od 16. dana u mjesecu plaćaju polovicu iznosa mjesečne stanarine, naglašavaju iz Studentskog centra. 

Izdvojeni članak

Zbog nepravilnosti u obnovi domova, EU traži od Hrvatske da vrati 180 milijuna kn iz europskih fondova

Napominju i kao je potvrdom rezervacije smještaja stanar dužan podmiriti iznos prve mjesečne stanarine koja će se knjižiti kao depozit. Iznos tog depozita jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo.

Ako ste ostvarili pravo na dom i želite useliti što prije, valja naglasiti kako ovog utorka, 17. studenog 2020., poslovnica za smještaj studenata, uprave studentskih domova i blagajne rade skraćeno do 13:00 h jer je u srijedu državni praznik.

studentski dom stjepan radić sava
Share via
Copy link
Powered by Social Snap