Pretraga

Pod uvjetom daljnjeg zaposlenja, austrijska klinika stipendira buduće liječnike

A- A+

Hrvatskim studentima, odnosno budućim liječnicima ukazana je mogućnost nastavka studiranja u jednoj austrijskoj klinici. Stipendija koja traje najviše četiri godine počiva na jasno propisanim uvjetima.

Izvor: Srednja.hr

Austrijska klinika AMEOS iz malenog grada i poznatog lječilišta Bad Aussee u Štajerskoj pokrajini daje studentima medicine stipendije u iznosu od 282 eura mjesečno i mogućnost napredovanja i ostanka i daljnjeg zaposlenja u AMEOS-ovim klinikama.

Stipendija uz uvjete ostanka

Iako svota stipendije u iznosu od 2,115 kuna mjesečno nije neka svota s kojom biste u Austriji cijeli mjesec ‘preživjeli’ bez dodatnih prihoda, ona zasigurno pruža mnoge mogućnosti, ali i praksu u cijenjenim AMEOS-ovim klinikama. 

U prijavama za stipendiju stoje jasni uvjeti prema kojima stipendist mora znati njemački jezik, biti spreman na daljnje učenje njemačkog jezika, ali i na prihvaćanje radnog mjesta i specijalizacije nakon studija u jednoj od njihovih klinika. 

Kvalifikacijski razgovori obavljaju se u austrijskom Bad Ausseeu, a sve troškove puta financira upravo AMEOS Grupa.

Mogućnost sudjelovanja na praktikumima AMEOS-ovih klinika

Izdvojeni članak

Za ove domaće i inozemne stipendije se sada možete prijaviti na natječaj

Svi studenti medicine koji će participirati AMEOS-ovoj stipendiji imaju mogućnost sudjelovanja na četverotjednom praktikumu u jednoj od AMEOS-ovih klinika dva puta godišnje. Sve troškove, uključujući i cijenu praktikuma u iznosu od 400 eura preuzima AMEOS. 

Stipendisti mogu biti pozivani na simpozije, a također će biti i redovito superrevidirani.