Pretraga

Pogledajte s kojim su se prosjekom ocjena maturanti upisivali na fakultete u 2021.

A- A+

Upisi na fakultete za ovu akademsku godinu su završeni. Središnji prijavni ured Agencije za znanosti visoko obrazovanje, koji je i zadužen za provedbu upisa na studijske programe, objavio je podatke o tome koje su prosječne srednjoškolske ocjene maturanata upisanih na fakultete u ovoj godini.

Foto: Unsplash/srednja.hr

Uz državnu maturu i ponegdje prijemni ispit, jedan od glavnih kriterija prilikom sastavljanja rang-liste za upise na pojedine studijske programe je uspjeh u srednjoj školi. Zato Središnji prijavni ured Agencije za znanosti i visoko obrazovanje, koji i provodi upise putem sustava Postani student, raspolaže podacima o prosječnim srednjoškolskim ocjenama maturanata upisanih na fakultete ove godine.

Prema podacima koje je na službenoj stranici Studij.hr objavio taj Ured, isto kao i prošle godine, najvišu prosječnu ocjenu imaju kandidati koji su upisali Farmaceutsko-biokemijski fakultet. Prosjek ocjena iz srednje škole sada već brucoša FBF-a iznosi 4,850.

Drugi po prosjeku ocjena upisanih maturanata je Medicinski fakultet u Zagrebu, a on iznosi 4,767. Zaokruženo na tri decimale, 4,761 srednjoškolski je prosjek upisanih na Stomatološki fakultet u Zagrebu, a s prosjekom 4,677 slijedi Medicinski fakultet u Splitu.

Kada je, pak, riječ o začelju ove ljestvice, najnižu prosječnu ocjenu imaju upisani na Visoku školu za inspekcijski i kadrovski menadžment (3,010), te na odjel za klasičnu filologiju Sveučilišta u Zadru (3,190).

Prosječne srednjoškolske ocjene upisanih na fakultete u 2021. možete vidjeti u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [182.44 KB]