Pretraga

Popularni nogometaš primio doktorat: Najmlađi je dobitnik u povijesti Sveučilišta u Manchesteru

A- A+

Marcus Rashford, 23-godišnji igrač Manchester Uniteda, dobio je počasni doktorat Sveučilišta u Manchesteru za svoj kontinuirani humanitarni rad i kampanje. Najmlađi je dobitnik u povijesti tog sveučilišta.

marcus rashford

Marcus Rashford (23) na svečanoj ceremoniji dodjele počasnog doktorata na Old Traffordu
Foto: Youtube screenshot: BeanymanSports

Marcus Rashford, 23-godišnji igrač Manchester Uniteda, upravo je postao najmlađi primatelj počasnog doktorata Sveučilišta u Manchesteru.

‘Biti ovdje, među velikanima, je jako posebno’

Prošloga četvrtka tu je počasnu titulu dobio na svečanoj ceremoniji održanoj na Old Traffordu. Iako je još od srpnja prošle godine bilo najavljeno da će Rashford dobiti počasni doktorat, zbog pandemijskih uvjeta, dodjela se održala tek ovih dana. Počasni doktorat u prvom je redu dobio za humanitarni rad i dosta dobro popraćenu kampanju i borbu protiv dječjeg siromaštva, ali i zbog sjajnih sportskih postignuća na terenu.

Dobivši ovu titulu, kako su izvijestili iz kluba, Rashford se svrstao rame uz rame s nekima od najvećih klupskih zvijezda poput Sir Alexa Fergusona i Sir Bobbyja Charltona, koji su to odličje dobili u prošlosti. Ferguson je osobno i prisustvovao dodjeli počasnog doktorata mladome Rashfordu.

– Biti ovdje među velikanima poput Sir Alexa, i onih koji su odigrali ogromnu ulogu u mom putovanju do ovoga gdje sam danas, je jako posebno. Jučer su milijuni obitelji diljem Ujedinjenog Kraljevstva izgubili socijalnu pomoć, jedina sredstva koja im pomažu da se održe na površini. To je potez koji bi mogao dovesti do toga da trećina djece živi u siromaštvu. Zbog toga, ovo danas je gorko-slatko. Vrijeme je da predstavnici počnu dolaziti u zajednice poput moje, vrijeme je da iz prve ruke vide što znači borba, a korona viša ne može biti izlika, istaknuo je Marcus Rashford prilikom dodjele.

‘Svi smo tako ponosni na tebe’

Sa Sveučilišta u Manchesteru na ceremoniji dodjele istaknuli su kako je Marcus izniman mladi čovjek koji pokazuje osjećaj zajedništva i velikodušnosti, što ide daleko iznad njegovih godina.

– Naše Sveučilište ima društvenu odgovornost u svojoj srži, i iznimno smo ponosni što ove vrijednosti dijelimo s Marcusom. Stvarno je čast konačno dodijeliti mu ovu zasluženu nagradu o strane naše institucije. Njegov kontinuirani humanitarni rad i kampanje visokog profila ne samo da pomažu milijunima ljudi diljem zemlje, već inspiriraju mnoge da i sami pokušaju napraviti promjenu. Neka su dugo nastavi, istaknuli su.

Iz Manchester Uniteda imali su samo lijepe riječi o svojem igraču, istaknuvši kako je izniman igrač i izniman čovjek, koji utjelovljuje sve ono što klub predstavlja – skroman je, strastven i uspijeva u svemu što radi.

– To su kvalitete koje su se pokazale kroz njegov rad da udovolji potrebama mladih ljudi, da se bori s glađu i siromaštvom i donese pravu promjenu koja je pomogla tisućama obitelji diljem zemlje, u trenutku kada su to najviše trebali. Svi smo tako ponosni na tebe Marcus i sjajno je što smo ovdje s tobom i tvojom obitelji, i da svjedočimo da je tvoj trud prepoznat, zaključili su iz Kluba.

Copy link
Powered by Social Snap