Pretraga

Povratak na nastavu uživo: Dio studenata velikog zagrebačkog faksa predavanja će imati – u kinu

A- A+

Pravni fakultet u Zagrebu među prvim je fakultetima koji su i prije preporuke Ministarstva i HZJZ-a najavili povratak na nastavu uživo. Budući da zgrada tog faksa i dalje nije obnovljena nakon potresa u ožujku 2020., dio studenata nastavu će imati u kinu u Branimir centru.

Ilustracija: Unsplash

Kako piše Jutarnji list, studenti prve i druge Pravnog fakulteta u Zagrebu ove akademske godine neće se vratiti u glavnu zgradu na adresi koja i dalje nije obnovljena nakon potresa.

Zgrada Pravnog i dalje nije u funkciji

Studiranje će nastaviti u nekoj od kinodvorana CineStara u Branimir centru. Pravni fakultet raspisao je javni poziv za zakup dvorana, a nakon natječaja ugovor su sklopili s jedinim ponuđačem – Vox komunikacijama, koje dijele vlasništvo i sjedište s Blitz-CineStarom.

Kada je riječ o glavnoj zgradi Pravnog, ona još neko vrijeme neće biti u funkciji, da se to iščitati iz izjave dekana Igora Glihe.

– Ta zgrada za fakultet je neuporabljiva, a trenutačno je u tijeku izrada projekta sanacije. Sve dok i ta zgrada ne bude u punoj uporabi, ne možemo računati na šest velikih dvorana u njoj, koje su nam nužne za uredno izvođenje nastave, rekao je Gliha za Jutarnji.

Tražile su se dvije dovorane s najmanje 350 mjesta

Kroz javni poziv kojeg je raspisao Pravni fakultet, tražile su se dvije dvorane koje raspolažu s minimalno 350 sjedećih mjesta. One od glavne zgrade Pravnog fakulteta ne smiju biti udaljene više od tri kilometra, a svaka od njih koristit će se 120 dana po dvorani, odnosno ukupno 240 dana, od 22. rujna ove do 1. srpnja iduće kalendarske godine.

Od drugih uvjeta fakultet je tražio da dvorane imaju projektor visoke kvalitete slike, ozvučenje, internet vezu visoke propusnosti koja omogućava streaming slike i zvuka te tehničku podršku za rad projektora, ozvučenja, piše Jutarnji.

Procijenjena vrijednost nabave, to jest najma je 750.000 kuna, a uvjete koje je postavio faks jedino i ispunjava CineStar u Branimir centru, koji je od faksa udaljen oko kilometar i pol. Jedini prijavitelj i pobjednik na natječaju bile su Vox komunikacije.

kino dvorana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap