Pretraga

Poznato kada kreće novi val isplate STEM stipendije i hoće li biti trećeg kruga dodjele

A- A+

Osim socio-ekonomskih i stipendija za posebne skupine studenata, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine dodjeljuje 3.400 stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima znanosti. Održana su dva kruga dodjele, a iz Ministarstva potvrđuju da će biti i treći te su obavijestili studente kada kreće novi val isplata.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

– Obavještavamo vas da će isplata prvih triju rata STEM stipendije za studente koji su ostvarili stipendiju u drugome krugu biti isplaćena tijekom ovoga tjedna. Zbog predviđenoga roka prihvata od pet dana i nadolazećih blagdana (neradni dani) planirano je otvaranje sljedećega kruga (trećega) nakon Nove godine. Ljubazno molimo za strpljenje, poručili su danas studentima iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

I ove godine studentima će biti dodijeljeno 3.400 ovih stipendija. Za razliku od ostalih državnih stipendija, STEM stipendije se ne dodjeljuju putem natječaja. Ministarstvo samo rangira najuspješnije studente temeljem podataka visokih učilišta. Za sada su održana dva kruga dodjele ovih stipendija u godišnjem iznosu od 10.800 kuna.

Podsjetimo, nedavno su objavljeni i rezultati natječaja za državne socio-ekonomske stipendije u istom iznosu. U tijeku je procedura prihvaćanja tih stipendija, što se smatra činom sklapanja ugovora. Studenti koji ne obave tu radnju ostaju bez stipendije. Također, a kada je riječ o socio-ekonomskim stipendijama, studenti još uvijek mogu poslati prigovor na rezultate natječaja. Više o tome na LINKU.