Pretraga

Preminuo bivši dekan i profesor s FER-a: ‘Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio’

A- A+

Sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva priopćeno je kako je preminuo bivši dekan Mladen Kos (73). Bio je dekan od 2002. do 2006., imao je status redovitog profesora, a jedno vrijeme bio je i predsjednik Upravnog vijeća CARNET-a.

Foto: Unsplash/FER

Proteklog ponedjeljka u 73. godini života preminuo je prof. dr. sc. Mladen Kos, bivši dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva i umirovljeni redoviti profesor Zavoda za telekomunikacije, priopćeno je s FER-a.

– Kao dugogodišnji profesor sudjelovao je u izvođenju nastave na predmetima Teorija informacije, Teorija prometa, Algoritmi i metode optimizacija, Optimizacije u telekomunikacijama i Širokopojasne mreže. Bio je suradnik i voditelj mnogim znanstvenim i stručnim projekatima u području telekomunikacija. Obnašao je dužnost predstojnika Zavoda za telekomunikacije FER-a (1998. – 2000.), prodekana za nastavu na FER-u (2000. – 2002.) i dekana FER-a (2002. – 2006.). Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu je sudjelovao u izvođenju nastave Teorija informacije, a ne Medicinskom fakultetu u Zagrebu je sudjelovao na poslijediplomskom studiju iz Telemedicine. Godine 1995. utemeljio je Laboratorij za napredne telekomunikacijske studije (LATS), navode s Fakulteta.

Od 2004. do 2008. godine bio je Upravnog vijeća CARNET-a, kao i aktivni član većeg broja domaćih i stranih znanstvenih i stručnih društava.

– Za svoj istaknuti rad dobio je Srebrnu plaketu ‘Josip Lončar’ 1976., a 2006. Zlatnu plaketu ‘Josip Lončar’ za dugogodišnji predani znanstveno-istraživački rad, posebno uspješno upravljanje Fakultetom i doprinos usklađivanju akademskog programa Fakulteta prema odredbama bolonjske deklaracije. Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio za Fakultet i Zavod. Neka počiva u miru, stoji u nekrologu FER-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap