Pretraga

Raspisan natječaj za dodjelu državnih stipendija u akademskoj godini 2018./2019.

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas je raspisalo natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za studente nižeg socio-ekonomskog statusa. Mjesečni iznos stipendije je 1.200 kuna, a studenti se na natječaj mogu prijaviti do 6. studenog.

Foto: Martina Gelenčir|srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine, uz 3.400 STEM stipendija dodjeljuje 10.000 stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja.

Državne stipendije dodjeljuju se u sljedećim kategorijama:

Izdvojeni članak
stipendije

Nudi se mnoštvo stipendija u Hrvatskoj i inozemstvu: Donosimo listu natječaja na koje se odmah možete prijaviti


E –
 redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijega socio-ekonomskoga statusa;

D-1 – redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz  istog zakona;

P – studenti s invaliditetom i studenti koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uligu smještaja ili im je ono bilo priznato kao djeci.

Za dodjelu državne stipendije mogu se natjecati hrvatski državljani ili državljani EU s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku. Kandidati moraju imati status redovitoga studenta na visokom učilištu u RH, a za vrijeme ostvarivanja prava na državnu stipendiju studenti ne mogu primati ni jednu drugu stipendiju koja se financira iz javnih izvora.

Mjesečni iznos državne stipendije je 1.200,00 kuna i isplaćivat će se u devet mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2018. do lipnja 2019. Isplata stipendija započinje 15 dana nakon objave odluka iz članka 18. Pravilnika.

Prijave na natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija podnose se od 15. listopada do 6. studenoga 2018. godine (uključujući i 6. studenoga). Elektroničke prijave zatvaraju se u utorak, 6. studenoga 2018. u 12.00 sati. Kao datum podnošenja prijave uzimat će se datum elektroničkog zaprimanja prijave u pisarnici Ministarstva.

Važna novost od ove godine je da se studenti na natječaj prijavljuju isključivo elektroničkim putem, a sve druge važne obavijesti i upute vezane za natječaj možete pročitati na ovom linku.

Kako poručuju iz Ministarstva, prijave s nepotpunom dokumentacijom, prijave koje ne budu podnesene u propisanome roku, neće se razmatrati. Dopuna dokumentacije kao prilog prijavi pristigla izvan utvrđenoga roka za podnošenje prijava, neće se razmatrati.

Detaljnije o natječaju možete saznati u dokumentu koji slijedi, kao i u samom Pravilniku o dodjeli državne stipendije. Najnovije informacije o državnim stipendijama MZO-a možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Ministarstva.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download