Sjećate se onih studenata koji su za sudjelovanje u istraživanju davali UBER bon? Upravo su dobili Rektorovu nagradu

Studenti Ekonomskog fakulteta Vedran Brozović, Filip Hrastić, Luka Meštrović i Hrvoje Bilić osvojili su Rektorovu nagradu za timski znanstveni rad „Empirijsko istraživanje ekonomije dijeljenja u Hrvatskoj: navike i zadovoljstvo mladih korisnika uslugama prijevoza na zahtjev“. Na više od 120 stranica pružili su detaljan uvid u ekonomiju dijeljenja te poslovanje Ubera u Hrvatskoj i svijetu i time zavrijedili najviše priznanje Sveučilišta.

Foto: Vedran Brozović

Sigurno se sjećate mladih studenata ekonomije o kojima smo pisali prije nekoliko mjeseci? Provodili su zanimljivo istraživanje, a za sudjelovanje ste mogli osvojti UBER bon od 35 kuna. E, upravo su dobili Rektorovu nagradu za to istraživanje.

[FOTO] Zagrebački rektor Boras: 'Hrvatska treba mlade koji imaju snagu za znanost, za rad, ali za imati djecu'

– Ovakav uspjeh ne bi bio moguć bez ogromnog zajedničkog napora cijelog tima. Ne možemo se dovoljno zahvaliti našim mentoricama, čiji su entuzijazam i profesionalnost zarazni. Ohrabrujem sve studentice i studente da pišu za Rektorovu. Bez obzira što novčane nagrade Sveučilišta više nema, prikupljeno znanje i iskustvo dovoljna su motivacija za trud, istaknuo je student Vedran Brozović.

Impresivan uzorak od 1.052 ispitanika

U svojem radu zaključke o potrošačkim navikama donijeli su na impresivnom uzorku od 1.052 ispitanika. Upravo to ovo istraživanje čini najopsežnijim u tematici kojom se bavi. Da ne ostane sve na brojkama, zaključci do kojih su došli iznimno su važni.

Mentorice Kristina Petljak i Dora Naletina smatraju kako je ovaj rad odlična podloga za daljnja istraživanja.

– Ekonomija dijeljenja još je uvijek neistraženo znanstveno područje, pogotovo u domaćoj ekonomskoj literaturi. Studenti su uložili izniman trud i pokazali veliki potencijal te smatram da je ovaj rad značajan doprinos akademskoj zajednici i odličan temelj za daljnja istraživanja, zaključila je mentorica Kristina Petljak, kojoj je ovo već drugo mentorstvo za Rektorovu nagradu.

Odgovori