Pretraga

Splitski studenti pomažu kolegi: Pridružite im se kako bi Roko dobio nova kolica

A- A+

Studenti splitskog Filozofskog fakulteta pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupnju kolica svom kolegi Roku Mihanoviću. Studentski zbor poziva sve koji nisu da se priključe akciji.

Roko i njegova majka | foto: Instagram/SZFFST

– Krajnosti se često ljube. Svjedoci smo čudnog vremena za čovjeka, za studenta, ali istovremeno svjedočimo i moru primjera u kojima je čovjek, više nego ikad, čovjek drugom čovjeku, kažu iz Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Splitski studenti pokrenuli su humanitarnu akciju Elektromotorna kolica Scewo AG za Roka s ciljem prikupljanja sredstava za nova kolica, napredne tehnologije iz Švicarske, koja će njihovom kolegi Roku Mihanoviću, ali i njegovoj majci, olakšati život.

– Budimo i mi, kao i mnogo puta ranije, čovjek drugom čovjeku, student svom studentu – Roku Mihanoviću, studentu treće godine Pedagogije i Engleskog jezika i književnosti na našem Fakultetu. Roko se od svoje druge godine života bori sa spinalnom mišićnom atrofijom, a ja vas pozivam da mu ove godine, tradicionalno u predblagdansko vrijeme, u toj borbi pomognemo i mi. Nitko bolje od Roka, njegove majke i prijatelja koji mu svakodnevno pomažu u prostoru Fakulteta i izvan njega, ne može opisati važnost i značaj novih kolica u njegovu životu, ali potrebu za slobodom, mladosti i studentskim danima proživljenim u nesputanom druženju s prijateljima, možemo osjetiti i mi, poručuju iz Zbora.

Novac su dosad skupljali i na ulazu u menzu, no zbog epidemioloških mjera sada ga skupljaju samo putem uplata na račun.

Sredstva se mogu uplatiti na IBAN: HR2124070003106752535, u OTP banci d.d. Split., Jasna Mihanović, Mirni put 2, Split

Splitski studenti pomažu kolegi: Pridružite im se kako bi Roko dobio nova kolica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap